'Celebgate' hacker bekent schuld

'Celebgate' hacker bekent schuld

Ryan Collins wist de e-mailaccounts van diverse vrouwelijke sterren te hacken.

Ryan Collins, beter bekend als de 'Celebgate' hacker, heeft bekent de e-mailaccounts van diverse vrouwelijke sterren gehackt te hebben, waaronder die van Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst en Kate Upton. Jennifer Lawrence noemde de inbraak en het daaropvolgende lek eerder al een "seksuele misdaad".

De hacker uit Lancaster (Pennsylvania) stond gisteren terecht in de Amerikaanse arrondissementsrechtbank van Harrisburg. De zaak tegen hem werd onderzocht door agenten van de Federal Bureau of Investigation (FBI) die zijn gevestigd in Los Angeles. Justitie in Los Angeles heeft met Ryan Collins onderhandeld over de schuldbekentenis.

Volgens het kantoor van de officier van justitie wist Collins tussen 2012 en 2014 de inloggegevens van minstens vijftig iCloud-accounts en 72 Gmail-accounts, van voornamelijk vrouwelijke sterren, te achterhalen. Dit deed hij door de slachtoffers nep e-mails te sturen. Deze manier wordt ook wel phishing genoemd.

Justitie heeft echter nog geen bewijs weten te bemachtigen dat Collins de naaktfoto's van de vrouwen ook heeft verspreid. Ryan Collins kan een gevangenisstraf van vijf jaren opgelegd krijgen. Het onderzoek betreffende de verspreiding van de naaktfoto's in nog steeds in volle gang.

NieuwsFilm

meest populair