Nieuw kunstproject voor Shia LaBeouf

Een maand lang zal hij met vreemden meeliften door de VS.

In omgekeerde chronologische volgorde al zijn films bekijken, 24 uur in een lift doorbrengen en een motiverende toespraak houden wat vele internetmeme's heeft voortgebracht: het zijn een aantal voorbeelden van Shia LaBeouf's kunstprojecten. De 29-jarige Amerikaan maakt niet enkel films, ook spendeert hij zijn dagen met het bekokstoven en verwezenlijken van aparte werkzaamheden. Begin deze week is LaBeouf een nieuw project begonnen, genaamd Take Me Anywhere.

Samen met collaborateurs Nastja Rönkkö en Luke Turner gaat LaBeouf een maand lang zijn duim omhoog steken om een lift te krijgen. Het drietal is maandag begonnen in Lyons, Colorado. Liefhebbers kunnen hun reis volgen via Twitter en deze website. Wanneer ze een lift benodigen plaatsen ze op beide platforms GPS coördinaten. Attente mensen kunnen dan beslissen of ze de kunstmakers van hot naar her willen brengen.




Er zit uiteraard ook een reden achter het kunstproject. Volgens Time draait het voor LaBeouf en co. om vriendschap met vreemden sluiten en betekenis in het leven vinden. Tijdens het toeren zullen er gesprekken gevoerd worden en zal het drietal eventueel iets doen waar de rijdende vreemdeling om vraagt. Één van de eerste mensen die ze zijn tegengekomen hebben onthuld dat LaBeouf geen zorgen om zijn veiligheid maakt. "Hij verwees naar zichzelf als een spiegel. Hij legde uit dat als hij een spiegel is die iets goeds toont, dan zullen goede dingen terugkaatsen."

NieuwsFilm

meest populair