Arthouse

'Planet of the Apes'- acteur Buck Kartalian overleden

Hij speelde Julius in de klassieker met Charlton Heston.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Michelle Iwema om 16:10 in Arthouse
Acteur Buck Kartalian is op 93- jarige leeftijd overleden in LA, aldus Variety. De acteur was het meest bekend vanwege zijn rol als Julius in Planet of the Apes. De bekende quote "You know what they say: Human see, human do." kwam van zijn personage.

Kartalian begon zijn carrière als worstelaar en bodybuilder. Zijn gespierde uiterlijk zorgde voor aanbiedingen uit Hollywood. Hij werkte vervolgens 60 jaar in de film- en tv industrie en had rollen in veel bekende films zoals Dynamite in Cool Hand Luke met Paul Newman, The Outlaw Josey Wales met Clint Eastwood, Gymkata en The Rock met Sean Connery.

In Planet of the Apes is hij de gevangenbewaarder Julius, bij het research centrum waar ze mensen bestuderen. Hij kwelt Charlton Heston tot deze weet te ontsnappen. De opvallende sigaar die het personage Julius rookt, was een idee van Kartalian zelf. In de sequel Conquest of the Planet of the Apes speelt hij opnieuw een gorilla, dit keer genaamd Frank.

Hij speelde ook rollen in de series My Favorite Martian, Friends, E.R, Curb Your Enthusiasm en How I Met Your Mother.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Is dit geen broodje aap verhaal?

Xenolicker

Avatar

Nee Frietgezicht, dit is helaas geen broodje aap verhaal. Rust in vrede, ouwe makker. Gelukkig heeft hij niet veel geleden: het was een acute aanval van zware overbeharing!

rick512

Avatar

Frietgezicht "Is dit geen broodje aap verhaal?"


Wie weet, komt later alsnog de aap uit de mouw

Frietgezicht

Avatar

rick512 "Wie weet, komt later alsnog de aap uit de mouw"


Dan zijn de apen gaar!!!

Moviemagic

Avatar

Hij werd 93. Dus geen snotaap meer.

adofmirosch

Avatar

Moviemagic "Hij werd 93. Dus geen snotaap meer."Hahaha :E

Mooie leeftijd en. R.i.p

nieuwslaatste nieuws

meest populair