Gerucht: 40% van ‘Rogue One: A Star Wars Story’ krijgt reshoots

Gerucht: 40% van ‘Rogue One: A Star Wars Story’ krijgt reshoots

En een officiele reactie van Walt Disney.

Afgelopen dagen werd duidelijk dat er reshoots komen voor de eerste Star Wars Anthology-film Rogue One: A Star Wars Story. Walt Disney en Lucasfilm zouden niet tevreden met het werk van Gareth Edwards (Godzilla, Monsters).

Als eerste de officiële reactie van Walt Disney op de eerdere berichtgeving: "De filmmakers en de studio waren altijd al van plan om aanvullende opnames te laten plaatsvinden, om zo van de film de absoluut beste versie te maken. Ook de acteurs zijn hiervan op de hoogte. Aangezien we net The Force Awakens hebben gehad, ligt de lat enorm hoog voor deze film en we hebben de verantwoordelijkheid om de franchise en de fans de beste film als mogelijk op te leveren."

Making Star Wars meldt nu dat maar liefst 40 procent van de film onderworpen wordt aan reshoots. Naar verluidt zou de toon van Rogue One teveel afwijken van de eerdere films en hoogstwaarschijnlijk het meest van The Force Awakens, Disney's recente succesnummer. De regelmatig betrouwbare site meldt dat:

- het de bedoeling was dat J.J. Abrams de reshoots zou overzien. Maar hij zou klaar zijn met de franchise.
- Christopher McQuarrie samen met Edwards de reshoots zal begeleiden. McQuarrie zou het verhaal hebben "gered," maar het merendeel van de opnames waren al klaar voordat McQuarrie zijn inbreng af had. [Update: Ondertussen heeft McQuarrie tegenover SlashFilm ontkracht dat hij betrokken is bij 'on-set' activiteiten voor Rogue One.]
- de reshoots anderhalve maand gaan duren en de cast & crew moeten 6 dagen per week aan de slag.

Hieraan wordt toegevoegd dat de bron van Making Star Wars verwacht dat 40 procent van de huidige versie wordt onderworpen aan reshoots. En er worden maar liefst 32 nieuwe sets gemaakt. De reshoots gaan deze zomer plaatsvinden.

De vraag is uiteraard wat er exact aan de hand is en mogelijk zijn het gewoon de standaard reshoots zoals die tegenwoordig bij elke grote blockbuster lijken plaats te vinden. Duidelijk is wel dat Walt Disney er alles aan lijkt te doen om een goede eerste Star Wars spin-off op te leveren. En dat lijkt alleen maar goed nieuws! Vanaf 14 december moet Rogue One: A Star Wars Story in de Nederlandse (3D/IMAX) bioscoop draaien. Hieronder de eerdere trailer:



NieuwsFilm

meest populair