Blu-Ray Review: The Revenant

Blu-Ray Review: The Revenant

Dé uitgave voor de visueel prachtige film van Alejandro González Iñárritu.


Regie: Alejandro González Iñárritu | Cast: Leonardo DiCaprio (Hugh Glass), Tom Hardy (John Fitzgerald), Will Poulter (Bridger), Dombhall Gleeson (Captain Andrew Henry), e.a. | Speelduur: 156 minuten | Bioscooprelease: 29 januari 2016 | FilmTotaal recensie: The Revenant

Eerder dit jaar was het dan eindelijk zover. Leonardo DiCaprio mocht zijn eerste Oscar in ontvangst nemen. Hij kreeg het felbegeerde beeldje voor zijn rol in The Revenant van Alejandro González Iñárritu, de Mexicaanse regisseur die de afgelopen jaren al de nodige Oscars in de wacht wist te slepen. De samenwerking bleek dus een uiterst succesvol, mede omdat ook de Oscars voor Beste Regie en Beste Cinematografie in de wacht werden gesleept. Aan de bioscoopkassa was het epische avontuur goed voor $532,4 miljoen.

In The Revenant wordt jager Hugh Glass diep in de Amerikaanse wildernis voor dood achtergelaten door John Fitzgerald, een vals lid van zijn groep. Voor Hugh begint dan de strijd van zijn leven. Tijdens zijn reis terug naar huis moet hij zowel de wilde natuur als stammen die onderling met elkaar strijden overleven.



Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Revenant lekker "fresh" met 82 procent. De IMDb noteert een betere 8,1 na ruim 368 duizend stemmen en hiermee staat de film op #204 in de IMDb Top 250. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de avonturenfilm met een 8,3 (Stem zelf). FT-recensent Michelle Iwema kwam tot 4,5 ster naar aanleiding van haar recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...IJzersterke en keiharde western die visueel prachtig in beeld gebracht is... ...Ook het acteerwerk is van topniveau. Zowel DiCaprio als Hardy verdienen hun Oscarnominatie. Ik weet niet of dit de beste film van het jaar is, want het verhaal an sich is natuurlijk niet erg origineel en bevat de nodige clichés, maar het is desondanks een erg indrukwekkende film geworden. Toch knap van Inarritu om twee juweeltjes op rij af te leveren. - Johnwayne

Box Office

Het productiebudget van The Revenant bedroeg zo'n $135 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het actie/avonturendrama een redelijke $39,8 miljoen en eindigde op een prima $183,6 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een knappe $532,4 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een mooie $7,4 miljoen.

[/url]
Film: The Revenant | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Extra's: Een Ongeziene Wereld | Galerij | EAN: 8712626091202 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Revenant zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een licht aangepaste versie van de [url=http://www.filmtotaal.nl/foto.php?film=21320&id=26178]personageposter
van Dicaprio.

Beeld & geluid

Met deze Blu-ray uitgave krijgt The Revenant het beeld en geluid wat de film verdient. De kleuren zijn zeer natuurlijk en het beeld is kraakhelder en doet super strak aan. Ook de nodige donkere beelden zijn prachtig en rijk aan details. Niets meer dan lof voor het beeld van deze High Definition-schijf die het mooie camerawerk van Emmanuel Lubezki volledig tot zijn recht laat komen.

Het geluid wordt aangeleverd door een DTS-HD 7.1 track. Deze doet uitstekend zijn werk. Niet alleen de filmmuziek van Ryuichi Sakamoto en Carsten Nicolai komt fantastisch uit de speakers, ook de surround effects van de levendige natuur zijn pakkend. De ware audioliefhebber had mogelijk een Atmos track verwacht en dit is het mogelijke enige smetje.

Bonusmateriaal

In de 45 minuten durende documentaire Een Ongeziene Wereld wordt regisseur Alejandro González Iñárritu geïnterviewd, na het maken van de hoofdfilm. Tijdens het interview wordt er gekeken naar de totstandkoming van The Revenant en de parallel en relevantie tussen het voorbije tijdperk en de wereld van nu. Het geheel wordt begeleid met werkelijk prachtige beelden van achter de schermen. Voor de fan van de film een must om te zien! Daarnaast is er nog een galerij met indrukwekkende foto's vanaf de set.

Visueel mooi verhaal met een krachtige rol van DiCaprio; uitstekende Blu-ray uitgave

De gemiddelde filmliefhebber hoeft niet meer overtuigd te worden om The Revenant (nogmaals) te gaan bekijken. De vraag is nu wat Alejandro González Iñárritu gaat doen als hij klaar is met zijn werk aan de tv-serie The One Percent, welke uitgezonden wordt door Starz. DiCaprio gaat naar verluidt opnieuw aan de slag met Martin Scorsese voor de boekverfilming The Devil In The White City en hij zou mogelijk te zien zijn in een biopic over de oprichter van Volkswagen.

Deze Blu-Ray uitgave is top. Het beeld en geluid zijn van de bovenste plank en dat is iets wat deze film uiteraard verdient. En ondanks dat de extra's beperkt zijn, is de docu Een Ongeziene Wereld een must. Hieronder de online featurette "Themes of The Revenant:"


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair