‘Warcraft’ lijkt China te veroveren [UPDATE]

‘Warcraft’ lijkt China te veroveren [UPDATE]

Eerste Box Office cijfers zijn indrukwekkend.

UPDATE: Ondertussen heeft Warcraft een hele dag achter de rug in China. De opbrengst: een indrukwekkende $46 miljoen, aldus Variety. En dit is echt heel veel voor een doordeweekse dag.

Oorspronkelijk bericht...

Ondertussen draait Duncan Jones' Warcraft: The Beginning al even in de Nederlandse bioscopen. In heel veel andere landen gaat de film echter komende dagen pas draaien. Bijvoorbeeld in de States en in China.

Waar in de States een opening wordt voorspeld van slechts circa $30 miljoen, zijn de eerste opbrengsten in China juist indrukwekkend. Er zouden naar verluidt zo'n 10 miljoen Warcraft-fans in China wonen en veel daarvan lijken de film in de bioscoop te willen zien.

Tijdens de nachtelijk voorpremières werd er maar liefst $8,4 miljoen opgehaald en dat is meer dan de toenmalige recordhouder Fast & Furious 7 die in China uiteindelijk uitkwam op maar liefst $390,9 miljoen.

Ook in andere landen doet Warcraft het goed. Tot op heden werd er door de $160 miljoen kostende gameverfilming wereldwijd $70 miljoen opgehaald. Aankomend weekend zal deze opbrengst in ieder geval fors toenemen.





NieuwsFilm

meest populair