Algemeen

‘Warcraft’ lijkt China te veroveren [UPDATE]

Eerste Box Office cijfers zijn indrukwekkend.

door Bram de Groot om 15:42 in Algemeen
UPDATE: Ondertussen heeft Warcraft een hele dag achter de rug in China. De opbrengst: een indrukwekkende $46 miljoen, aldus Variety. En dit is echt heel veel voor een doordeweekse dag.

Oorspronkelijk bericht...

Ondertussen draait Duncan Jones' Warcraft: The Beginning al even in de Nederlandse bioscopen. In heel veel andere landen gaat de film echter komende dagen pas draaien. Bijvoorbeeld in de States en in China.

Waar in de States een opening wordt voorspeld van slechts circa $30 miljoen, zijn de eerste opbrengsten in China juist indrukwekkend. Er zouden naar verluidt zo'n 10 miljoen Warcraft-fans in China wonen en veel daarvan lijken de film in de bioscoop te willen zien.

Tijdens de nachtelijk voorpremières werd er maar liefst $8,4 miljoen opgehaald en dat is meer dan de toenmalige recordhouder Fast & Furious 7 die in China uiteindelijk uitkwam op maar liefst $390,9 miljoen.

Ook in andere landen doet Warcraft het goed. Tot op heden werd er door de $160 miljoen kostende gameverfilming wereldwijd $70 miljoen opgehaald. Aankomend weekend zal deze opbrengst in ieder geval fors toenemen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Dan lijkt een vervolg vrij zeker ondanks slechte recensies.

eltorro

Avatar

Nice, had ik het fout. De film zou dan al alleen door China een succes kunnen worden.

michaelbay

Avatar

Zoals wel vaker bij dit soort films reageert het publiek een heel stuk positiever op deze film dan de recensie schrijvers. misschien wordt het eens tijd om de recensie aan te passen aan de verwachting die mensen erbij hebben... bij warcraft verwacht je gewoon een actiefilm met oorlog, en die krijg je.

ik ben zelf iig erg benieuwd

adofmirosch

Avatar

Hier houden de Chinezen van, mooie film jammer van't acteerwerk van de mensen.

YOLO

Avatar

michaelbay "misschien wordt het eens tijd om de recensie aan te passen aan de verwachting die mensen erbij hebben..."
Dan heeft recensie schrijven totaal geen nut meer. En dat is ook de reden waarom een restaurant zoals McDonalds nooit een Michelinster gaat krijgen (praktijk voorbeeld weliswaar in een andere markt segment).

michaelbay "bij warcraft verwacht je gewoon een actiefilm met oorlog, en die krijg je. "
Wel erg simpel gesteld. Als ik heb geschilderd, dan verwacht ik ook dat verf gaat drogen.

nietselam

Avatar

Dat is mooi voor alle mensen die hieraan meegewerkt hebben en met name de regisseur. Dit is echt zo' n film die makkelijk had kunnen floppen, wat voor recensie hij ook had gehad. Als een groot project als deze zou floppen worden verdere projecten voor de regisseur een stuk lastiger, zou ik heel jammer vinden gezien zijn vorige films.
Toch zal ik m iig niet zien in de bios, de trailer trok me niet echt, maar heb dan ook niks met warcraft.

Ereptile

Avatar

Ik ben blij dat de film het best goed doet, ondanks de vernietigende recensies! Warcraft is ook een goede film naar mijn mening, met hier en daar wat mankementen. Hopelijk doen ze wat met de minpunten in in mogelijk vervolg. Als ik zo kijk, zou een 2e Warcraft film er best kunnen komen.

Nu ik lucht heb gekregen over dat er mogelijk een director's cut vrij komt, kijk ik daar ook naar uit. Er zijn hier en daar wat gaten, die een director's cut mogelijk kan opvullen en helpen.

Muufley

Avatar

michaelbay "zoals wel vaker bij dit soort films reageert het publiek een heel stuk positiever op deze film dan de recensie schrijvers. misschien wordt het eens tijd om de recensie aan te passen aan de verwachting die mensen erbij hebben... bij warcraft verwacht je gewoon een actiefilm met oorlog, en die krijg je.
"


Wow, wat een domme idiote comment zeg. Hoor jij jezelf wel doorheen al dat nonsense?

Steve-O

Avatar

Goed zo, was een leuke film. Hopelijk kan Jones snel aan de slag met deel 2. De Orcs zagen er fantastisch uit trouwens, beste mo-cap sinds jaren.

Roeltje

Avatar

Warcraft was inderdaad een best geslaagde film. Ik verwacht, en hoop ook op, een vervolg. Smiley face

M0vieFreak

Avatar

Mooi dat die het goed gaat doen wereldwijd. Nu komt dan vast wel een vervolg. Smiley face

Thiver

Avatar

michaelbay "bij warcraft verwacht je gewoon een actiefilm met oorlog."

Niet een oorlogsfilm met actie? :P

Ereptile "Ik ben blij dat de film het best goed doet, ondanks de vernietigende recensies!"

Ik weet niet of 'vernietigend' hier op zijn plek is. Het merendeel van de recensies is negatief, maar doorgaans ligt de beoordeling rond de twee sterren. De gemiddelde beoordeling op Rotten Tomatoes is een 4,2. Dat is inderdaad onvoldoende, maar een stuk positiever dan bijvoorbeeld de 2,3 van Battlefield Earth.

Ed Crane

Avatar

Zei iemand hier Battlefield Earth? Magnum opus van Scientology-grondlegger L. Ron Hubbard?

afbeelding

Havoc

Avatar

Ik heb werkelijk genoten van de film. Een deel 2, of zelfs een trilogie (LICH KING!!!!) zie ik dan ook enorm zitten ^^

Ed Crane

Avatar

Havoc "Ik heb werkelijk genoten van de film. Een deel 2, of zelfs een trilogie (LICH KING!!!!) zie ik dan ook enorm zitten ^^"


Ik zou ook graag een nieuw Battlefield Earth-deel zien. Travolta wordt er niet jonger op en zijn vertolking van Terl is classic :+ Dan komt ook eindelijk het haaiachtige alienras van Intergalactische Bankiers aan bod.

flep

Avatar

michaelbay "zoals wel vaker bij dit soort films reageert het publiek een heel stuk positiever op deze film dan de recensie schrijvers. misschien wordt het eens tijd om de recensie aan te passen aan de verwachting die mensen erbij hebben... bij warcraft verwacht je gewoon een actiefilm met oorlog, en die krijg je.

ik ben zelf iig erg benieuwd"


Ik ben het helemaal met je eens. Heb hier al wel vaker gezegd dat veel resecenten anders naar films kijken dan de gemiddelde filmkijker. Doordat sommige films zulke slechte recensies krijgen, blijven de opbrengsten wel eens achter wat niet altijd terecht is

Ik ben blij dat deze film mogelijk hierdoor wel de vervolgen krijgt. Heb erg genoten van de film! Was aangenaam verrast!

nieuwslaatste nieuws

meest populair