'Passion of the Christ' krijgt vervolg

'Passion of the Christ' krijgt vervolg

Mel Gibson gaat ons nu het verhaal van de wederopstanding van Jezus tonen.

Mel Gibson maakt een vervolg op zijn controversiële film Passion of the Christ. Hij wil daarvoor samenwerken met Braveheart-scenarist Randall Wallace en het verhaal van de wederopstanding van Jezus na zijn kruisiging vertellen. Er waren al langere tijd geruchten over het vervolg, maar die werden tot dusverre nooit bevestigd.

Tegenover The Hollywood Reporter bevestigde Wallace het nu dus wel. Hij vertelde dat de wederopstanding van Jezus een van zijn specialiteiten is (hij studeerde religie aan Duke University). ”Ik heb dit verhaal altijd al willen vertellen. The Passion is het begin en er is nog veel meer verhaal om daarna te vertellen.”

Er is nog geen studio gevonden of financiering voor het vervolg, vooral omdat er nog niet naar gezocht is. Het scenario is nog lang niet af en pas zodra dat wel zo is, gaat men op zoek naar geldschieters voor de film. Dat zal vermoedelijk niet heel ingewikkeld worden: Passion of the Christ haalde wereldwijd 611 miljoen dollar op aan de box office.

In de film speelde Jim Caviezel de rol van Jezus. Andere rollen waren er voor Maia Morgenstern als Maria en Monica Bellucci als Maria Magdalena. De film kwam uit in 2004.

NieuwsFilm

meest populair