Francis Lawrence maakt mogelijk 'Battlestar Galactica'-film

Francis Lawrence maakt mogelijk 'Battlestar Galactica'-film

En er is een scenarist gevonden voor de film.

Afgelopen februari kreeg de ontwikkeling van de Battlestar Galactica-film een boost. Toen kwamen producenten Michael De Luca, Scott Stuber en Dylan Clark namelijk aan boord van de productie. Nu is er nog meer nieuws: niet alleen heeft de film nu een scenarioschrijver, ook is de regisseur mogelijk gevonden.

Deadline schrijft dat Lisa Joy de filmversie moet gaan schrijven. Ook lijkt Francis Lawrence, die nu de Hunger Games-franchise afgerond is weer vrije handen heeft, de voornaamste kandidaat voor de regie te zijn.

De franchise werd gelanceerd in 1978, met een televisieserie van 21 afleveringen. Niet veel later werd spin-off Galactica 1980 gelanceerd en vervolgens duurde het tot 2003 voordat er weer beweging in zat. Battlestar Galactica kreeg toen een miniserie en vervolgens een echte serie die 73 afleveringen kreeg en drie Primetime Emmys won.

Centraal staat het verhaal van twaalf menselijke koloniën. De mensheid heeft robots gebouwd, Cylons genaamd, die in opstand komen. Ze lanceren een gigantische aanval op de mensheid, die slechts 50.000 individuen weten te overleven. Met een kleine vloot vluchten ze door de ruimte, op zoek naar de legendarische planeet Aarde.



NieuwsFilm

meest populair