Algemeen

Francis Lawrence maakt mogelijk 'Battlestar Galactica'-film

En er is een scenarist gevonden voor de film.

door Jim Pedd om 17:19 in Algemeen
Afgelopen februari kreeg de ontwikkeling van de Battlestar Galactica-film een boost. Toen kwamen producenten Michael De Luca, Scott Stuber en Dylan Clark namelijk aan boord van de productie. Nu is er nog meer nieuws: niet alleen heeft de film nu een scenarioschrijver, ook is de regisseur mogelijk gevonden.

Deadline schrijft dat Lisa Joy de filmversie moet gaan schrijven. Ook lijkt Francis Lawrence, die nu de Hunger Games-franchise afgerond is weer vrije handen heeft, de voornaamste kandidaat voor de regie te zijn.

De franchise werd gelanceerd in 1978, met een televisieserie van 21 afleveringen. Niet veel later werd spin-off Galactica 1980 gelanceerd en vervolgens duurde het tot 2003 voordat er weer beweging in zat. Battlestar Galactica kreeg toen een miniserie en vervolgens een echte serie die 73 afleveringen kreeg en drie Primetime Emmys won.

Centraal staat het verhaal van twaalf menselijke koloniën. De mensheid heeft robots gebouwd, Cylons genaamd, die in opstand komen. Ze lanceren een gigantische aanval op de mensheid, die slechts 50.000 individuen weten te overleven. Met een kleine vloot vluchten ze door de ruimte, op zoek naar de legendarische planeet Aarde.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Muufley

Avatar

Benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken dan. De vernietiging van de 12 kolonies in het begin van de film en dan het vinden van de aarde op het einde van de film?

YOLO

Avatar

Groot fan van deze TV reeks. Te midden van de Star Wars hype, heb ik nog de 78 serie en de Galactica 80 gezien bij de KRO. Was ook enorm huiverig dat Sci Fi Channel (nu Syfy) een reboot/remake wilden maken. Ronald D. Moore heeft het toch nog geflikt. T+)

Geen probleem dat Francis Lawrence (prima regisseur hiervoor), maar ja dat bekende verhaal van Battlestar Galactica. Dat is toch niet in 1 film te krijgen. :}

De franchise werd gelanceerd in 1978, met een televisieserie van 21 afleveringen.
Niet vergeten dat de pilot Saga of a Star World hier eerst in Europa als bioscoopfilm uitkwam. Daarnaast had bioscoopfilms Mission Galactica: The Cylon Attack (de remake hiervan is Razor) & Galactica 1980: Conquest of the Earth. Beide films waren TV afleveringen bij elkaar geplakt.

Darthmar

Avatar

Inderdaad hoe ga je een 1 film maken of moeten het er meer worden?

De originele serie vond ik als kind geweldig. Ik heb zelfs een boek over die serie. Daarin zijn de Cylons trouwens een ras van hagedissen met een leger van robots. De reboot serie van een tijdje terug vond ik afgrijselijk. Al dat geneuzel met goden en originele modellen. Vond het helemaal niks.

YOLO

Avatar

Darthmar "Ik heb zelfs een boek over die serie. Daarin zijn de Cylons trouwens een ras van hagedissen met een leger van robots."

Klopt. the true history of the cylons

Hier nog een concept art van Ralph McQuarrie (uiteraard bekend van Star Wars)

afbeelding

Gigan72

Avatar

Darthmar "

De originele serie vond ik als kind geweldig. Ik heb zelfs een boek over die serie. Daarin zijn de Cylons trouwens een ras van hagedissen met een leger van robots. De reboot serie van een tijdje terug vond ik afgrijselijk. Al dat geneuzel met goden en originele modellen. Vond het helemaal niks."


Dat is in de serie uit 79 ook zo hoor de leider is geen robot
maar ook een soort reptiel/alien ( the Imperious Leader )
En volgens mij wordt het ook verteld wie de Cylons echt zijn of waren

The Cylons of the 1978/1980 series are not the mechanical foils seen throughout the series, but an advanced reptilian race who created the robots to serve them bron wikipedia

En die reboot serie dat was echt bagger hoop dat de film meer is zo als de serie uit 79.

YOLO

Avatar

Gigan72 "Dat is in de serie uit 79 ook zo hoor de leider is geen robot
maar ook een soort reptiel/alien ( the Imperious Leader )"
Darthmar had het met de reptielen niet over nieuwe serie :P

Ed Crane

Avatar

Leuk toen ik een kind was, want dan is een serie met ruimtegevechten al snel gaaf, maar eigenlijk was het toch enorm matig. Heeft nog enige nostalgie- of campwaarde, ook om de oude optische effecten/ schaalmodellen etc., maar dit lijkt me, net als de serie van eind jaren zeventig, weer meeliften op't succes van Star Wars.

PeterKjeld

Avatar

Bijzondere mensen zijn het. Ze vinden het oude altijd geweldig vinden en het nieuwe kan nooit tippen aan het origineel.

De reboot was geslaagd en gaf een simpel verhaal meer dimensie. Snap alleen niet waar de film over moet gaan. Het verhaal gaat nooit in een film passen. Ik denk ook niet dat mensen op een trilogie zitten te wachten terwijl het verhaal al een keer verteld is. Of ze moeten er echt iets heel anders van gaan maken. Ben benieuwd...,,

NieuwsFilm

meest populair