Waarom Cuba Gooding Jr. zoveel direct-to-video-rotzooi gemaakt heeft

Waarom Cuba Gooding Jr. zoveel direct-to-video-rotzooi gemaakt heeft

Spelen in 'Jerry Maguire' heeft meer schade dan goeds verricht.

Gewenst en op dreef zijn in Hollywood verdwijnt voordat je het merkt. Al is Cuba Gooding Jr. daar zelf min of meer verantwoordelijk voor. De 48-jarige Amerikaan woonde onlangs de Drama Actors Roundtable bij van The Hollywood Reporter. Aan tafel trof hij collega's als Paul Giamatti, Bobby Cannavale en Rami Malek. Het was tijdens deze bijeenkomst dat Gooding Jr. vertelde waarom hij in zoveel low budget producties te zien is, nadat hij een Oscar won voor zijn rol in Jerry Maguire.

"Ik viel in een optiek dat dit een waardevolle rol was. Mensen van overal riepen continue: 'Show me the money!' Ik wilde niet het risico lopen dat ik als een parodie of slogan van een film zou eindigen. Dus toen Steven Spielberg mij 'Amistad' aanbood, zei ik 'nee.' Toen 'Hotel Rwanda' in beeld kwam, zei ik 'nee.' Overal zei ik 'nee' tegen omdat ik de rol in mijn hoofd had die ik wilde spelen."

E! News herinnert ons er fijn aan dat het misschien niet het beste besluit is dat de acteur gemaakt heeft, sinds Djimon Hounsou's acteerwerk in Amistad met duimen omhoog ontvangen is en Don Cheadle een Oscarnominatie kreeg voor zijn optreden.

"Ik had geen verdomd idee," gaat Gooding Jr. verder over welke rol hij dan in vredesnaam wel wilde spelen. "Dus ik sloeg de aanboden van geweldige regisseurs af en beledigde zodoende een aantal van hen. Hierdoor werd ik van de lijst geschrapt met films die het groene licht krijgen als ik erin zit. Ik verdween in de woestenij. Maar ik denk dat het de wil van God was dat ik acht tot tien jaar lang direct-to-video-troep gemaakt heb."

Een nutteloze ervaring was het gelukkig niet. Producenten regelden de financiën en lieten Gooding Jr. weten dat hij wat kon maken. "Ik ontmoette schrijvers en werkte het script uit. We filmden het en daarna ging ik het bewerken en regisseren. In die tien jaar heb ik meer over het maken van films geleerd dan voorheen. Het heeft van mij een tien keer betere acteur gemaakt. Helaas moesten mensen die films uitzitten."

Als laatst liet de acteur weten niet meer zo snel op de rol af te gaan. "Nu gaat het mij om de regisseur, de rol maakt me niet zoveel meer uit. Toen Ridley Scott belde, vertelde mijn agent dat het om 'American Gangster' ging. 'Ze willen dat je Nicky Barnes speelt,' zei hij. En ik ging: 'Ik hoef het niet te lezen. Ik doe mee.' Mijn agent vond dat best en wilde alsnog een dag nemen om het door te lezen. 'Nee, nee, nee,' hield ik vol. 'Ridley Scott heeft gebeld. Ik doe mee.'"



NieuwsFilm

meest populair