Onderzoek wijst uit wie de sterkste superheld is

Wie zal het zijn? Superman, Batman, Thor of toch Wolverine?

De Universiteit van Leicester vond zeven jaar geleden een inventieve manier om studenten bezig te houden. In het kader van een onderzoek moesten ze uitzoeken welke superheld het beste voorzien is voor de strijd. Niemand minder dan Superman heeft die strijd gewonnen, vooral omdat hij zoveel verschillende krachten bezit.

De tweede en derde plek zijn voor X-Men Wolverine en Mystique. Eerstgenoemde staat op die plek omdat hij ”versneld kan genezen” en Mystique is nummer drie geworden vanwege haar ”mogelijkheid om genen te manipuleren en zich te vermommen.” De superheld Thor is ook erg sterk wegens zijn ”hoge energie efficiëntie en explosieve krachten”.

Gek genoeg staat ook Batman erg hoog op de lijst, maar is hij tegelijkertijd een held die soms (te) grote risico’s neemt. ”Zijn cape is in de comics en films dan wel een belangrijk hulpmiddel als hij door de lucht glijdt, maar als hij dat doet bereikt Batman snelheden van wel 80 kilometer per uur, waarbij een landing fataal kan zijn.”

De complete top tien ziet er als volgt uit:

1) Superman
2) Wolverine
3) Mystique
4) Thor
5) The Flash
6) Spider-Man
7) Batman
8) The Lizard
9) Iron Man
10) Silver Surfer

Mocht je je trouwens afvragen waarom een universiteit studenten dit soort onderzoek laat uitvoeren, is daar ook al een goede uitleg van. ”Een belangrijke vaardigheid van een professionele wetenschapper is het leggen van verbindingen tussen grote hoeveelheden informatie,” aldus Dr. Cheryl Hurkett. ”Deze module laat studenten dit proces doorlopen en deze manier van denken toe te passen.”



NieuwsFilm

meest populair