Sylvester Stallone beschuldigd van plagiaat

Sylvester Stallone beschuldigd van plagiaat

Tv-serie 'S.T.R.O.N.G.' is blijkbaar niet zo origineel als de acteur dacht.

Amerikaan Sylvester Stallone en tv-zender NBC kampen met een officiële ingediende beschuldiging. Dat heeft TMZ bericht. Robert Fletcher (54 jaar) is de persoon die het proces aanspant. Hij beweert een idee voor een fitnessprogramma te hebben bedacht dat door de bovenstaande partijen is gestolen.

De visie van Fletcher droeg de naam America's Next Great Trainer, zie hieronder een afbeelding ter promotie. Stallone en co. kwamen echter met S.T.R.O.N.G. naar voren. Fletcher legt uit in zijn aanklacht dat hij medio 2014 het idee van ANGT naar diverse producenten heeft gestuurd, waaronder Stallone. Zij zouden zijn concept aan NBC hebben getoond. Die zagen er wel brood in en ontwikkelden S.T.R.O.N.G., waarvan je hierbeneden een trailer kan zien. Het programma verscheen afgelopen april op de buis en zag diens finale op 2 juni.



In het programma krijgen 20 trainers (10 mannen en 10 vrouwen) de taak om iemand onder hun vleugels te nemen en deze persoon fysiek en psychisch te verbeteren. Tijdens de show nemen de deelnemers het tegen elkaar op in verschillende krachtmetingen en worden er individu's geëlimineerd.

Volgens Fletcher ogen de programma's identiek. Het feit dat hij zijn idee naar het kantoor van Stallone gestuurd heeft, en dat één van de trainers (Todd Durkin) voor een plek in ANGT had getekend en vervolgens in S.T.R.O.N.G. verscheen nadat hij het contact verbrak, vindt hij achterdochtig. Graag ziet Fletcher een vergoeding van 7 miljoen dollar zijn kant opkomen.



NieuwsFilm

meest populair