Roland Emmerich onthult oorspronkelijke plannen 'Independence Day'-vervolg

Roland Emmerich onthult oorspronkelijke plannen 'Independence Day'-vervolg

De film zou een heel andere insteek hebben.

Twintig jaar na Independence Day komen de buitenaardse wezens terug in Roland Emmerichs ID: Resurgence. Het blijkt dat Emmerich jarenlang geen vervolg wilde maken, maar uiteindelijk door herhaaldelijke vragen van 20th Century Fox overstag ging. Oorspronkelijk blijkt hij iets heel anders gepland te hebben voor het vervolg.

”Het was vlak na 9/11 en Dean [Devlin] en ik wilden een film maken over vrede. Maar dat wilde niet goed werken. Er zit nog steeds een element daarvan in de nieuwe, maar die versie draaide alleen daarom. We schieten per ongeluk buitenaardse wezens neer en aan het einde van de film landen ze voor het Witte Huis en zeggen ze ‘We komen in vrede’. Het was gewoon een te zwak idee en we wilden het niet echt doen. Het voelde niet als een Independence Day-film. Er werd maar één buitenaards schip vernietigd!”

Gelukkig mogen we veel meer vernietiging verwachten in ID: Resurgence. De trailers en foto’s van de film hebben genoeg laten zien van grote monumenten die verwoest worden en luchtgevechten met buitenaardse schepen. Mocht de film succesvol genoeg zijn, komt een vervolg. Dat wordt volgens Emmerich namelijk meteen opgezet in deze film.

Vanaf 23 juni in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair