Dustin Diamond schendt voorwaarden proeftijd

Dustin Diamond schendt voorwaarden proeftijd

De voormalig Saved by the Bell-acteur slaagde niet voor een verplichte drugstest en moest terug de cel in.

Dustin Diamond moest recent weer terug de gevangenis in. Waarom? De voormalig 'Saved by the Bell'-acteur slaagde niet voor een verplichte drugstest.

In januari werd Diamond veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor verboden wapenbezit en wanordelijk gedrag, nadat hij op 24 december 2014 een man had neergestoken tijdens een ruzie in een bar. Ook kreeg hij een proeftijd van vijftien maanden opgelegd en moest hij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Omdat de acteur zich goed had gedragen werd hij in april voorwaardelijk vrijgelaten.

Op 25 mei werd Dustin Diamond echter weer gearresteerd en moest hij twee dagen in Ozaukee County Jail verblijven, omdat hij zich niet aan de voorwaarden van zijn proeftijd had gehouden. Volgens documenten werd na een test de krachtige pijnstiller Oxycodon in zijn urine aangetroffen. Na het bekend maken van de bevindingen zou Diamond hebben gezegd dat hij twee dagen voor de test een pil zou hebben ingenomen voor kiespijn. Dit werd echter niet geloofd.

De advocaat die Dustin Diamond heeft bijgestaan tijdens de rechtszaak is benaderd voor een verklaring, maar hij heeft laten weten dat de acteur geen cliënt meer van hem is.

NieuwsFilm

meest populair