Disney doneert 1 miljoen dollar aan slachtoffers Orlando

Disney doneert 1 miljoen dollar aan slachtoffers Orlando

Walt Disney Company doet er alles aan om slachtoffers en hun vrienden en familie te helpen.

Walt Disney Company heeft $1 miljoen dollar gedoneerd aan de slachtoffers van de hartverscheurende schietpartij bij Pulse, een nachtclub in Orlando (Florida), afgelopen zondag.

Bij de schietpartij zijn in de nacht van zaterdag op zondag 49 slachtoffers gevallen en zeker 50 mensen gewond geraakt. De dader is doodgeschoten door een SWAT-team. De schietpartij brak uit om 02.00 uur lokale tijd. Er waren op dat moment ruim 320 mensen in de club aanwezig. Tijdens de schietpartij riep de nachtclub op zijn Facebook-pagina de aanwezige bezoekers op te vluchten. "Verlaat Pulse en blijf rennen," schreven ze.

“We are heartbroken by this tragedy and hope our commitment will help those in the community affected by this senseless act,” vertelde Walt Disney Parks and Resorts voorzitter Bob Chapek. “With 74,000 cast members who call Orlando home, we mourn the loss of the victims and offer our condolences to their families, friends and loved ones.”

In het gigantische Walt Disney Resort, welk maar 15 mijl is verwijderd van de locatie van het bloedbad, zijn vijf ruimtes opgezet waar bloed kan worden gedoneerd. Daarnaast kunnen vrienden en familie van slachtoffers in het resort terecht voor accommodatie.

Met 49 doden is de schietpartij in Orlando de dodelijkste in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

NieuwsFilm

meest populair