Gary Ross over stil 'Ocean's Eight'

Gary Ross over stil 'Ocean's Eight'

Het wordt een voortzetting van de Soderbergh-films.

De Ocean’s Eleven-franchise van Steven Soderbergh gaat verder met vrouwelijke hoofdpersonen. Regisseur Gary Ross ging tegenover /Film in op het project. In elk geval zal de film, die officieel Ocean’s Eight gaat heten, een voorzetting worden van de remakes van Soderbergh.

”Ik denk dat de toon redelijk overeen gaat komen. Steven Soderbergh en ik zijn erg goede vrienden en we zouden dit kunnen niet maken als dat niet zo was. Dit is op veel manieren een voortzetting en een uitbreiding van wat hij gemaakt heeft. Hij is een van de producenten van de film,” begon Ross.

”Hoe je het ook wendt of keert, dit is een 20-jarige discussie tussen Steven en mij, na een samenwerking op manieren waar de wereld niet van weet: ik hielp hem met de Ocean’s Eleven films; hij nam de tweede unit op van Hunger Games; ik heb ADR-lijnen voor hem ingesproken en hij leest al mijn scenario’s. Het is een erg langdurige samenwerking en een naadloos proces. We zijn verschillende filmmakers, dus de film zal verschillen van wat hij gemaakt heeft, maar een van de dingen die ik zo aantrekkelijk vind, is de geweldige toon die Steven wist neer te zetten en daar hebben we veel gesprekken over. We praten veel over cinema, de manier van opnemen, het ritme, de editing en de muziek. We hebben het over alles. Ik probeer de toon niet opnieuw uit te vinden, maar juist uit te breiden.”

In de film zullen enkel vrouwen een overval plannen. Naar verluidt spelen Sandra Bullock, Cate Blanchett, Elizabeth Banks, Helena Bonham Carter en Mindy Kaling rollen in de film. Het project zou volgend jaar opgenomen worden.



NieuwsFilm

meest populair