Pathé Art presenteert deze zomer Italiaanse kunst

Pathé Art presenteert deze zomer Italiaanse kunst

Er komen deze zomer drie films over de Italiaanse kunstwereld.

Pathé Art presenteert deze zomer in twaalf bioscopen van Pathé en Foroxity drie films over de Italiaanse kunstwereld. Vanaf dinsdag 21 juni draait Teatro alla Scala, vanaf dinsdag 19 juli Leonardo da Vinci en vanaf dinsdag 16 augustus St. Peter’s and The Papal Basilicas of Rome.

Teatro alla Scala geeft een rondleiding door de afgelopen eeuwen met herinneringen, archiefbeelden en historische opnames van de grote namen in de wereld van opera, ballet en klassieke muziek. Onder meer Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Maria Callas en Renata Tebaldi komen hierin voor. Ook is er veel aandacht voor de huidige tijd met de hectische taferelen achter de schermen bij de jaarlijkse ‘prima’ in december.

Uitgangspunt van Leonardo da Vinci is de tentoonstelling van zijn meesterwerken tijdens Expo 2015. Experts becommentariëren in deze film het oeuvre van de Italiaanse kunstenaar en geven nieuwe inzichten in zijn persoonlijkheid. Behalve de omvangrijke expositie, Er komen ook werken aan bod die Da Vinci in Milaan maakte zoals Het Laatste Avondmaal en De Atlantische Codex en zijn wetenschappelijke experimenten. Verder komt ook de persoonlijke kant van Da Vinci’s leven aan bod zoals de moeizame verhoudingen met zijn machtige sponsor, hertog Ludovico Sforza, en zijn geliefde leerling en erfgenaam Gian Giacomo.

In St. Peter’s and The Papal Basilicas of Rome maak je als kijker een reis langs de vier pauselijke basilieken in Rome en hun schatten: de Sint-Pietersbasiliek, Sint-Jan van Lateranen, de Basiliek van Santa Maria Maggiore en Sint-Paulus buiten de Muren.



NieuwsFilm

meest populair