Leonardo DiCaprio aangeklaagd om 'Wolf of Wall Street'

Leonardo DiCaprio aangeklaagd om 'Wolf of Wall Street'

De acteur speelde in de film de louche zakenman Jordan Belfort en was tevens verantwoordelijk voor de productie.

Leonardo DiCaprio (Titanic, The Revenant) is aangeklaagd om de film 'The Wolf of Wall Street', waarin hij de rol van Jordan Belfort speelde. De acteur, die een Oscar-nominatie binnen wist te slepen voor zijn portrettering van de louche zakenman, moet voor de rechter verschijnen vanwege het personage Nicky 'Rugrat' Koskoff.

Andrew Greene, de aanklager, zegt dat het personage duidelijk op hem is gebaseerd en dat hij vindt dat hij onterecht wordt neergezet als onder andere een crimineel, drugsgebruiker en iemand zonder moraal. Doordat hij geportretteerd wordt als een toupet dragende, van prostituee houdende zakenman, zou zijn reputatie zijn beschadigd en heeft hem dit miljoenen dollar gekost.

Eerder deze week lieten de advocaten van Greene, Aaron Goldsmith en Stephanie Ovadia, weten dat ze al eerder geprobeerd hadden Leonardo DiCaprio te laten getuigen, maar de beroemde bachelor had het "te druk". Ook zeggen zij dat de acteur, die ook één van de producers van The Wolf of Wall Street was, verantwoordelijk zou zijn voor de productie en "kennis heeft over belangrijke kwesties omtrent deze zaak".

"The motion picture’s scenes concerning Mr. Greene were false, defamatory, and fundamentally injurious to Mr. Greene’s professional reputation, both as an attorney and as an investment banker/venture capitalist, as well as his personal reputation," aldus de advocaten van Greene in een verklaring.

Greene werkte voor het beruchte Stratton Oakmont van 1993 tot 1996 en was een jeugdvriend van Jordan Belfort in het echte leven.



NieuwsFilm

meest populair