Drie acteurs gevonden om de zoon van God te spelen in 'Three Christs'

Drie acteurs gevonden om de zoon van God te spelen in 'Three Christs'

Welke mannen met waanstoornissen zal dokter Richard Gere onderzoeken?

The Tracking Board heeft in één klap alle drie de acteurs onthuld die Jezus Christus (of een vorm ervan) zullen spelen in het drama Three Christs, dat gebaseerd is op een studieverslag van dr. Milton Rokeach. Deze draagt de naam The Three Christs of Ypsilanti en stamt uit de jaren 60. Het gaat om Walton Goggins, Bradley Whitford en Peter Dinklage. Eerder werd bekendgemaakt dat Richard Gere de Pools-Amerikaanse sociaal psycholoog speelt.

Tussen 1959 en 1961 bracht Rokeach een experiment tot stand dat om psychische aandoeningen draaide. In de inrichting voor geesteszieken kwam hij oog in oog te staan met drie patiënten die allen beweerden Jezus Christus te zijn. Rokeach achtte het een geschikt idee om de mannen met elkaar in discussie te laten gaan. Helemaal tevreden was de dokter uiteindelijk niet over zijn experiment, ooit gaf hij aan zich schuldig te hebben bevonden aan manipuleren en immoreel gedrag.

Jon Avnet (88 Minutes) regisseert Three Christs en schreef samen met Eric Nazarian het scenario. Het project is afkomstig van Highland Film Group en Brooklyn Films. De mannen die Jezus Christus zullen spelen zijn allen bekend uit succesvolle series zoals Justified, The West Wing en Game of Thrones. Het drama moet begin 2018 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair