'Hitman'-acteur Rupert Friend aan 'The Death of Stalin' toegevoegd

'Hitman'-acteur Rupert Friend aan 'The Death of Stalin' toegevoegd

De bedenker van 'Veep' heeft al namen gestrikt zoals Jason Isaacs, Steve Buscemi en Olga Kurylenko.

Variety bericht dat Armando Iannucci (tv-serie Veep) met de opnames van The Death of Stalin is begonnen. Daarnaast heeft hij ook nieuwe namen aan de cast toegevoegd die uit Steve Buscemi, Paddy Considine, Simon Russell Beale, Olga Kurylenko, Michael Palin, Andrea Riseborough en Jeffrey Tambor bestaat. Het betreft Rupert Friend, Jason Isaacs en Paul Whitehouse.

De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar voornamelijk op de gelijknamige stripboek van schrijver Fabien Nury en tekenaar Thierry Robin. In de nacht van 2 maart 1953 krijgt Sovjet-Russisch dictator Jozef Stalin een beroerte. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. Stalin's kernteam van ministers vecht vervolgens om het bestuur over het land. Sommigen willen dat de Sovjet-Unie veranderingen ondergaat, anderen bezitten duistere motieven. Één ding hebben ze wel in ieder geval gemeen. Ze proberen allemaal wanhopig in leven te blijven.

Adrian McLoughlin kruipt in de huid van Stalin. De makers achter de film hebben aangegeven het weerzinwekkende drama en de absurditeit die plaatsvond in beeld te brengen. Het scenario is door vier mensen tot stand gekomen: regisseur Iannucci, David Schneider, Ian Martin en Peter Gellows. The Death of Stalin zal ergens in 2017 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair