[UPDATE] Fiat Chrysler gaat ongeluk Anton Yelchin onderzoeken

[UPDATE] Fiat Chrysler gaat ongeluk Anton Yelchin onderzoeken

Afgelopen zondag kwam de Star Trek-acteur om het leven op zijn eigen oprijlaan.

Afgelopen zondag overleed Anton Yelchin op 27-jarige leeftijd. De jonge acteur stierf op zijn eigen oprijlaan. Vrienden vonden Yelchin beklemd tussen zijn Jeep Grand Cherokee, een bakstenen brievenbus en een tuinhek.

Een woordvoerder van de politie heeft verteld dat de auto zou zijn teruggerold van de steile oprit naar de plek waar de acteur stond, waarna hij knel kwam te zitten. De bizarre manier waarop de jonge acteur om het leven is gekomen zal nu ook onderzocht worden door Fiat Chrysler.

Fiat Chrysler riep in april al wereldwijd meer dan 1 miljoen auto's en SUV's terug omdat dit voorval al meerdere malen is voorgekomen. Dit probleem met de auto wordt gelinkt aan ruim 41 verwondingen, 212 crashes en 308 meldingen van materiële schade. Een woordvoerder van Fiat Chrysler, Eric Mayne, heeft laten weten dat het bedrijf een "grondig onderzoek" zal gaan verrichten om de exacte doodsoorzaak vast te kunnen stellen. "Het is nog te vroeg om te speculeren over de oorzaak," aldus Mayne.

Ook werd er eerder al een probleem met de versnellingsbak van de Jeep Grand Cherokee geconstateerd. Het bedrijf beloofde toen met een update te komen om dit soort ongelukken te voorkomen.

Yelchin is vooral bekend van zijn rol uit de Star Trek-rebootfilms, waarin hij het personage Chekov speelde. Hij was echter in meer films te zien. Denk aan Green Room (2015), Odd Thomas (2013), Fright Night (2011) en Terminator Salvation (2009). Binnenkort is Yelchin te zien in Star Trek Beyond en er verschijnen nog een aantal kleinere titels waarvoor hij de opnames al heeft afgerond. Ook zou hij meewerken aan Guillermo del Toro's animatieserie Trollhunters.



Update: De Los Angeles Coroner's Office heeft zojuist bekend gemaakt dat Anton Yelchin een minuut na het vreselijke ongeluk is overleden. Ook is de doodsoorzaak van de jonge acteur bevestigd. Yelchin is overleden door traumatische asfyxie, wat is veroorzaakt door een intense druk op de borst.

NieuwsFilm

meest populair