Tom Hanks krijgt oeuvre prijs bij Rome Film Festival

Tom Hanks krijgt oeuvre prijs bij Rome Film Festival

Ook Meryl Streep, David Mamet en Don DeLillo zijn van de partij bij het festival.

Tom Hanks zal aanwezig zijn bij het Rome Film Festival deze herfst, waar hij een prijs zal krijgen voor zijn carrière. Naar verwachting zal Hanks op 13 oktober bij het festival aanwezig zijn, de dag dat het van start gaat.

Hanks zal die dag niet alleen de award in ontvangst nemen, maar ook een gesprek voeren met publiek geleid door festival directeur Antonio Monda. Hierin zal hij onder meer onthullen wat zijn favoriete film is. Deze is Frans, meldde het festival alvast. Verder zullen er 15 films uit het oeuvre van Hanks op het festival worden vertoond.

Naast Hanks heeft het festival al meer grote namen gestrikt. Zo zullen Meryl Streep, David Mamet, Don DeLillo en Daniel Libeskind Masterclasses geven. Streep zal ingaan op haar liefde voor Italiaanse films en in het bijzonder actrices uit dit land. Silvana Mangano zou tot haar favorieten behoren. Mamet gaat in op de films die hij heeft geregisseerd en geschreven, DeLillo praat over het werk van Michelangelo Antonioni en Libeskind zal het hebben over onder meer Paolo Sorrentino.

Met de reeks gesprekken hoopt het festival weer wat glamour toe te voegen. Vorig jaar was de editie wat soberder zonder al teveel internationale gezichten op de rode loper. Dat leverde kritiek op. Het Rome Film Festival heeft geen competitie, maar geeft een platform aan allerlei film, documentaires, tv series en videospellen. De filmkant vormt echter wel de boventoon. Het is dit jaar de 11e editie van het festival en het zal lopen van 13 tot en met 23 oktober.



NieuwsFilm

meest populair