Veel nieuwe details 'Rogue One: A Star Wars Story'

Zo keert een oude bekende terug en weten we eindelijk wie Forest Whitaker speelt.

Entertainment Weekly heeft zijn cover van Rogue One: A Star Wars Story vrijgegeven. Daarnaast heeft het blad al een belangrijk gerucht rond de film bevestigd, dat je onderaan dit bericht aantreft en nog een hele reeks details rond de hoofdpersonen. Er zijn ook nog een paar nieuwe foto’s van die hoofdpersonages.

Daarnaast is er een statement van Disney’s CEO Bob Iger tegenover The Hollywood Reporter over de heropnames van de film. Om daar maar meteen mee te beginnen: Volgens Iger hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken over de heropnames die Gareth Edwards moet verzorgen. ”Ik heb Rogue One gezien,” vertelde Iger. ”Ik heb niet alleen een geëdite versie gezien van die film, maar ook significant meer dan wat in de film zou komen. Het gaat echt een goede film worden.”

Bekijk de afbeeldingJyn Erso (Felicity Jones)


Een crimineel die sinds haar 15de op zichzelf aangewezen is. Ze kan goed vechten en heeft kennis van de galactische onderwereld, precies waar de Rebellen behoefte aan hebben. ”Ze heeft een gekleurd verleden,” vertelde Kathleen Kennedy over Jyn. ”Ze is gevangen genomen door de Rebellen en krijgt een kans van nut te zijn. En precies dat kan haar helpen onder haar straf uit te komen… Ze is een echte overlever. Ze wordt een soort Joan of Arc in het verhaal.”


Bekijk de afbeeldingCaptain Cassian Andor (Diego Luna)
Andor is een inlichten officier van de Rebellen die volgens het boekje werkt. Hij rekruteert Erso en is een toegewijde, stabiele en praktische man die behoorlijk wat veldslagen gezien heeft. ”hij heeft veel ervaring en weet hoe het is om dit elke dag te moeten doorstaan, om uit te zoeken hoe ze het Keizerrijk goed kunnen weerstaan,” vertelde Kiri Hart, chief of story development van Lucasfilm.


Bekijk de afbeeldingChirrut Imwe (Donnie Yen)
Is in tegenstelling tot wat fans lang dachten geen Jedi. Chirrut (spreek je uit als chi-RUT) is wel erg spiritueel en kan daardoor zijn blindheid overkomen en is daar bovenop ook nog een formidabel krijger. ”Chirrut kan je het beste omschrijven als een krijgsmonnik,” aldus Kennedy. ”Hij gelooft nog in alles waar de Jedi om draaien.” Maar weet ook dat ze er niet meer zijn om het universum te beschermen.


Bekijk de afbeeldingBaze Malbus (Jiang Wen)
Flink in het harnas gehesen. Hij geeft de voorkeur aan geweren, in tegenstelling tot religies en oude wapens. Maar is er wel aan toegewijd om zijn vriend Chirrut te beschermen, ten koste van alles. ”Hij begrijpt waarom Chirrut spiritueel is, maar ondersteunt die denkwijze niet noodzakelijkerwijs,” vertelt Kennedy. Hij gaat mee in zijn Force-zaken omdat ”zijn vriend daar diep in gelooft.”


Bekijk de afbeeldingBodhi Rook (Riz Ahmed)
Bodhi is de belangrijkste piloot van de Rebellen. Een heethoofd, maar dat wordt overschaduwd door zijn vaardigheden in de lucht en ruimte. ”Een van zijn belangrijkste functies is het transporteren van vrachtladingen,” aldus Kennedy. ”En hij is wat gespannen en wispelturig, maar iedereen steunt op zijn technische vaardigheden.”


Bekijk de afbeeldingK-2SO (Alan Tudyk)
Deze gigantische en krachtige veiligheidsrobot is het ”tegenovergestelde van C-3PO.” Hij is hard, barst van het zelfvertrouwen en heeft geen interesse in ”human/cyborg relations”. Hij is qua persoonlijkheid meer ”Chewbacca in het lichaam van een robot,” vertelde regisseur Edwards. Je spreekt zijn naam trouwens uit als Kaytoo. ”Het boeit hem geen zak wat jij denkt. Hij denkt niet na voordat hij dingen zegt en doet en spreekt alleen de waarheid.”


Bekijk de afbeeldingGalen Erso (Mads Mikkelsen)
De vervreemde vader van Jyn Erso. De galactische versie van pionier J. Robert Oppenheimer en in bezit van kennis die zowel het Keizerrijk als de Rebellen willen hebben. ”Hij is een van die mensen die snappen hoe bepaalde aspecten werken,” aldus Hart. ”De omstandigheden van hoe zijn familie gekomen is waar ze nu zijn gaan we nog niet onthullen.” Kortom: er is iets met hem aan de hand en daarom krijgen we nog geen foto van Mads Mikkelsens personage.


Bekijk de afbeeldingDirector Orson Krennic (Ben Mendelsohn)
Een ambitieuze schurk die zijn team van Deathtroopers gebruikt om de Rebellen te verpulveren. Hij wil in gratie komen bij de Keizer en tegelijk de woede van zijn opdrachtgever, Darth Vader, vermijden. ”Een slechterik is veel enger als hij erg slim en effectief werkt,” vertelde Knoll. ”Er is behoorlijk wat intrige binnen het Keizerrijk, met veel mensen die elkaar saboteren omdat ze op willen klimmen. Er is weinig loyaliteit daar.”


Bekijk de afbeeldingSaw Gerrera (Forest Whitaker)
Een oude bekende voor fans van de Clone Wars-serie. Zijn identiteit werd lang geheim gehouden, maar is nu dus officieel onthuld door Lucasfilm. Gerrera maakte zijn debuut in het vijfde seizoen van The Clone Wars en lanceerde een guerrillastrijd tegen het robotleger van de Separatisten toen dat zijn planeet overnam. Hij vocht naast Darth Vader, toen die nog Anakin Skywalker was en werd getraind door Obi-Wan Kenobi en padawan Ahsoka Tano. Het personage moet uiteindelijk een hoge prijs betalen voor zijn daden van verzet en is daardoor erg wantrouwig als het aankomt op mensen met macht. ”Hij is een echte veteraan, gehard door de strijd, die leiding geeft aan een groepje extremisten binnen de Rebellen,” vertelde Kennedy. ”Hij bevindt zich op het randje bij de Rebellen. Zelfs zij maken zich enigszins zorgen om hem.”

Tot slot nog het gerucht dat door EW bevestigd wordt. Lange tijd was er al het gerucht dat Darth Vader in de film zou spelen. Niet gek ook, gezien het feit dat de productie zich grotendeels afspeelt rond het stelen van de plannen voor de Death Star en nu kunnen we bevestigen dat dit inderdaad het geval zal zijn.









NieuwsFilm

meest populair