Daniel Radcliffe snapt 'Swiss Army Man'-verlaters niet

Daniel Radcliffe snapt 'Swiss Army Man'-verlaters niet

Wanneer vindt hij het wel gepast om uit de zaal te lopen?

De bizarre trailer van Swiss Army Man zal de meeste van jullie niet ontgaan zijn. Het komische drama van regisseursduo Daniel Scheinert en Dan Kwam bevat hoofdrollen voor Paul Dano en Daniel Radcliffe. Eerstgenoemde raakt gestrand op een eiland, helemaal alleen. Totdat hij op het lijk van Radcliffe stuit. Deze komt voor Dano's overleven van pas, als een soort Zwitsers zakmes.

Bezoekers van het Sundance Film Festival kregen de gelegenheid om het merkwaardige spektakel als eerste gade te slaan. Niet iedereen voelde wat voor het vreemde avontuur, dat om vriendschap en verbeeldingskracht draait. Sommigen verlieten zelfs de zaal. Tegenover Entertainment Weekly liet de 26-jarige Radcliffe weten hoe hij hierover denkt.

"Ik vond het wel intrigerend," begint de Brit. "Ik vind dat je een film niet verlaat als je hem niet leuk vindt. De enige keer dat ik dat wel gedaan heb, kwam omdat ik beledigd was. En persoonlijk vind ik deze film verre van beledigend. Er zit lichamelijke humor in, maar niets dat we nog niet een miljoen keer eerder hebben gezien in andere films. Dat maakt overigens, voor mij, niet de film uitzonderlijk. Wat de film uitzonderlijk maakt is de manier waarop alles staande blijft, waaronder de belachelijke lichaam-zaken en stomme grappen. Alles wordt tezamen gehouden in deze zeer mooie, diepzinnige, reflecterende film. Ik heb me nog nooit zo zeker gevoeld in het garanderen van mensen dat ze zich niet zullen vervelen tijdens het kijken."

De acteur vermoedt dat het mogelijk met hoge verwachtingen te maken had. De film werd opgehemeld voordat de première plaatsvond. "Ik zag ons op een lijst met: 16 Films die volgend jaar mogelijk meedoen met de Oscars," gaat Radcliffe verder. "Ik las het en dacht: 'Oh god, jullie weten niet wat we gedaan hebben. Ik vind het een geweldige film. Maar denk ik dat het een Oscarwaardige film is? Nee. In geen miljoen jaar."

Helaas is er voor liefhebbers nog geen Nederlandse releasedatum voor Swiss Army Man. Vanaf 1 juli kunnen inwoners van de Verenigde Staten zich in het opvallende avontuur werpen.



NieuwsFilm

meest populair