Michael Sheen regisseert en speelt hoofdrol in 'Green River Killer'

Michael Sheen regisseert en speelt hoofdrol in 'Green River Killer'

De film gaat over seriemoordenaar Gary Ridgway, die verantwoordelijk was voor 49 moorden in de jaren '80 en '90.

Hij speelde eerder al Tony Blair, David Frost en Dr. William Masters, maar nu zal de Golden Globe-genomineerde acteur Michael Sheen het ook proberen als regisseur. Sheen zal zijn regiedebuut maken met dramafilm Green River Killer. Sheen zal in de film ook de hoofdrol spelen van seriemoordenaar Gary Ridgway, die werd veroordeeld voor 49 moorden in en rondom Seatlle in de jaren '80 en '90. QC Entertainment liet gisteren weten dat zij het project zullen produceren en financieren.

De film vertelt het verhaal van rechercheur Tom Jensen, die 20 jaar van zijn carrière besteedde aan het opsporen van de beruchte Ridgway, de man die hij uiteindelijk te pakken kreeg. Ridgway werd in 2001 gearresteerd door DNA-bewijs en moet een levenslange gevangenis uitzitten. Sheens script is gebaseerd op de graphic novel Green River Killer: A True Detective Story van Dark Horse Entertainment.

Green River Killer zal geproduceerd worden door Mike Richardson en Keith Goldberg van Dark Horse Entertainment, Sean McKittrick en Ray Mansfield van QC en Sheen. Het is nog onbekend wanneer de film de bioscopen moet bereiken.



NieuwsFilm

meest populair