Aziz Ansari haalt Donald Trump onderuit

Aziz Ansari haalt Donald Trump onderuit

En neemt het tegelijkertijd op voor Moslims.

Elke keer wanneer een halvegare IS-sympathisant een afschuwelijke en bloederige daad begaat in de naam van Allah, staat de Moslim gemeenschap onder druk. Figuren zoals Donald Trump helpen ook niet door extra haat te zaaien. De presidentskandidaat heeft dan ook laten weten, mits hij plaats neemt in het Witte Huis, een manier te willen vinden om alle moslims uit de Verenigde Staten te houden. Komiek Aziz Ansari (tv-serie Parks and Recreation) heeft daarop uitgebreid zijn mening laten horen via de New York Times.

In het stuk vermeldt de 33-jarige in Zuid-Carolina te zijn geboren. Zijn ouders, afkomstig uit India, zijn moslims. Amerikaanse moslims dragen automatisch ballast met zich mee. "Mensen gaan ervan uit dat iemand een enge terrorist uit 'Homeland' is of een monster van het nieuws. Vandaag, door presidentskandidaat Donald J. Trump en anderen die haat zaaien, heeft vooringenomenheid een nieuw dieptepunt bereikt. Het is impulsief, angstwekkend en het beïnvloedt hoe mensen leven, werken en bidden."

Ansari onthult bang te zijn voor zijn familie, terwijl dat niet nodig zou moeten. Na de schietpartij in een homobar te Orlando onderzocht de F.B.I. meer dan 1000 moslims, die zij als potentiële verdachten zagen. Onschuldige islamieten werden als gevolg daarvan de pineut. "Het overweldigende aantal Amerikaanse moslims hebben evenveel gemeen met dat monster in Orlando als elke blanke die wat gemeen heeft met een witte terrorist die het vuur opent op een filmtheater, school of abortuskliniek."

Een van de laatste dingen die de Amerikaan bespreekt gaat over de aanval op het World Trade Center in 2001. "Toen het tweede vliegtuig doel trof zat ik aan de telefoon met mijn moeder. Ze wilde dat ik de school verliet en naar huis kwam." Het gebouw waar Ansari verbleef stond dicht in de buurt. "Er werd door ons absoluut niet gejuicht. Er was alleen maar verdriet, afschuw en angst."

Vlak na de schietpartij in Orlando, waar 49 mensen hun levens verloren, plaatste Trump het volgende bericht op Twitter: "Ik waardeer de felicitaties omdat ik gelijk had over radicale, islamitische terrorisme. Ik wil echter geen felicitaties, ik wil taaiheid en waakzaamheid! We moeten slim zijn!" Ansari concludeert: "Het ziet ernaar uit dat hij de enige op die dag was die iets vierde na een aanval."



NieuwsFilm

meest populair