'Minecraft'-film in 2019 in première

'Minecraft'-film in 2019 in première

Nog maar een paar jaar wachten!

Warner Bros. Pictures en Mojang hebben eindelijk een releasedatum geprikt voor hun Minecraft-film. De film die zich af moet spelen in de bekende franchise gaat in de Verenigde Staten op 24 mei 2019 in première en neemt daarmee de stek over van Jason Segels LEGO-avontuur The Billion Brick Race.

”Hallo toekomstige Minecraft filmkijkers,” schrijft Mojangs COO Vu Bui in de aankondiging. ”Ik weet dat je hier elke dag over hebt gedacht. Nu mogen we eindelijk vertellen dat de Minecraft-film op 24 mei 2019 uitkomt! De film wordt ook in 3D en IMAX uitgebracht. Ja, dat lijkt nog ver weg, maar het is precies genoeg tijd om het ontzettend vet te maken. En we willen allemaal een geweldige Minecraft-film, toch? Dat is alles wat ik nu mag vertellen, maar mettertijd hebben we veel meer details. Heel veel meer!”

De game heeft meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. ”Minecraft is een spel over het breken en plaatsen van blokken. Eerst bouwden mensen structuren om zich te beschermen tegen de monsters van de nacht, maar toen het spel groeide, werkten spelers samen om fantastische dingen te bouwen. Het kan ook een avontuur zijn met vrienden, of waarin je naar de zonsopgang over een blokkerige oceaan kijkt. Het is mooi. Dappere spelers strijden in de Nether tegen gruwelijke dingen, dat enger is dan het mooi is. Maar je kan ook naar het land van paddenstoelen, als je dat fijner vindt klinken.”

De film wordt geregisseerd door Rob McElhenney.



NieuwsFilm

meest populair