Italiaanse acteur Bud Spencer overleden

Italiaanse acteur Bud Spencer overleden

Eerbetoon aan het boegbeeld van de spaghettiwestern volgt in EYE.

De Italiaanse acteur Bud Spencer is op 86- jarige leeftijd overleden. De acteur die eigenlijk Carlo Pedersoli heette, schitterde in tal van spaghettiwesterns, waarin hij vaak samenspeelde met landgenoot en collega-acteur Terence Hill. Samen vormden ze het boegbeeld van het genre.

Spencer werd bekend door zijn professionele zwemcarrière. Hij nam namens Italië deel aan de Olympische Spelen in 1952 en 1956. Daarna stapte hij over op het acteerwerk, waarbij hij doorbrak met de komische spaghettiwesterns. Spencer speelde in die films als de domme kracht tegenover Terence Hill als de slimme en charmante cowboy. Als leverancier van eenregelige wijsheden wist hij de harten van miljoenen fans te veroveren.

Naast de spaghettiwesterns speelde Spencer, die zijn naam samenstelden van het biermerk Budweiser en de acteur Spencer Tracy, in nog tientallen andere films waaronder Quo Vadis.

Cinema Egzotik van EYE in Amsterdam besteedt op 11 november van dit jaar met een double bill aandacht aan het werk van deze man die het begrip spaghettiwestern komisch gestalte gaf.



NieuwsFilm

meest populair