Meer info over 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Meer info over 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Leer alles over de Amerikaanse toverschool ilvermorny.

In november maakt de Harry Potter-franchise de oversteek naar de Verenigde Staten. Dan zien we hoe de nieuwsgierige magizoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) na lange reizen een tussenstop maakt in New York, waar hij vele magische wezens uit zijn koffertje ziet ontsnappen. Tegen de achtergrond hiervan leren we in Fantastic Beasts and Where to Find Them veel meer over de magische toverwereld van de VS.

In een nieuw verhaal schrijft J.K. Rowling over het ontstaan van de Amerikaanse toverschool ilvermorny. ”Hoog bovenop de berg Greylock ligt een van de grootste geheime van de magische wereld. ilvermorny, met betoverde muren die al eeuwenlang staan. Het overleefde grote veldalgen en machtige stormen en werd uiteindelijk een van de grootste scholen van de magische wereld. En het begon allemaal met een jong Iers meisje, Isolt Sayre en een unieke, gestolen toverstaf…”

Dat zijn de woorden die gesproken worden in onderstaande video, die als introductie in de magische school dient.



Mocht je het daadwerkelijke verhaal over het ontstaan van de school willen leren, verwijzen we je door naar J.K. Rowlings website Pottermore. Fantastic Beasts and Where to Find Them van regisseur David Yates gaat op 17 november in première.

NieuwsFilm

meest populair