'The Mummy'- acteur Aharon Ipalé overleden

'The Mummy'- acteur Aharon Ipalé overleden

De acteur speelde de Pharaoh Seti in de franchise met Brendan Fraser.

De acteur Aharon Ipalé is overleden op 74- jarige leeftijd. Zijn manager Susan Ferris bevestigde aan Deadline dat de acteur in zijn huis in Israël was overleden. Ipalé speelde over de loop van zijn carrière in allerlei films zoals Fiddler on the Roof, maar werd het meest bekend als Pharaoh Seti in de eerste twee films van The Mummy franchise.

Ipalé werd geboren in Marokko en begon zijn acteercarrière met rollen in Amerikaanse soaps als General Hospital. Vanaf de jaren zeventig was hij een bekend gezicht op tv met rollen in The Love Boat, Hawaii Five-O, Wise Guy en Miami Vice . Later had hij ook rollen in Alias en Ray Donovan.

"De laatste vijftien jaar was het een eer en een plezier om met Aharon Ipalé te mogen werken,” liet zijn manager Ferris weten. “We zijn allemaal erg geraakt door zijn dood. In 2012 verhuisde Ipalé naar Israel om met zijn familie te zijn en daarvandaan film en tv projecten te doen. De film- en tv wereld is kleiner geworden dus projecten worden over de hele wereld gefilmd, dus zijn beslissing om te verhuizen uit Hollywood had geen invloed op zijn werk. De entertainment industrie heeft een echte titaan verloren, wiens werk nog zal voortleven voor vele jaren. Aharon Ipalé zal door ons allen gemist worden.”



NieuwsFilm

meest populair