"'Han Solo'-script beste ooit in de franchise"

"'Han Solo'-script beste ooit in de franchise"

Een concept artist die het script las vertelt dit.

Eerder deze maand sprak concept artist Iain McCaig tijdens de Art and Industry of Imagination conferentie over de Star Wars-franchise. Hij werkte recent nog mee aan Star Wars: The Force Awakens en heeft het script van Lawrence Kasdans Han Solo-film mogen lezen. Uit zijn praatje blijken een aantal interessante nieuwe dingen.

Han Solo-film


Allereerst is er nieuws over de Han Solo-film, waarin acteur Alden Ehrenreich de hoofdrol gaat spelen. Volgens McCaig werkte Lawrence Kasdan al aan het script van de film nog voordat hij tekende voor The Force Awakens. Hij heeft het scenario ook al mogen lezen en vertelde daar het volgende over.

”Dit is veruit het beste Star Wars script en een van de beste scenario’s ooit die ik gelezen heb. Ik heb gelachen, ik heb gehuild en al die dingen die je doet als je een goed scenario leest. Er staat jullie een flinke verrassing te wachten.”

Bemoeienis George Lucas

Een ander interessant nieuwtje draait om de bemoeienis van bedenker George Lucas met de zevende film. Hij wilde er eerst niets mee te maken hebben, maar blijkt zich bedacht te hebben. Om die reden liet Lucas zowel McCaig als Doug Chiang meewerken aan het realiseren van zijn concepten voor de film. Maar die werden direct afgewezen door Disney, toen dat Lucasfilm opkocht.

De reden voor de afwijzing ligt in ’t feit dat Disney zich wilde distantiëren van de prequels. Er mochten helemaal geen elementen van die tweede filmtrilogie verwerkt worden in The Force Awakens. Toch klinken die ergens wel interessant: zo hadden ”veel voorstellen een rol voor de Force Ghost van Anakin Skywalker”.

Etnische diversiteit

Verder is er nog een apart bericht. The Force Awakens werd geprezen omdat er een diverse cast in speelt, maar dat lijkt oorspronkelijk niet goed gevallen te zijn bij Disney. De studiobazen zouden ”twijfelend gereageerd hebben op het idee niet-Kaukasische personages in de hoofdrol te hebben.” Regisseur J.J. Abrams maakte er echter een eis van en zodoende is het toch gebeurd.

NieuwsFilm

meest populair