Algemeen

Peter Jackson werkt aan nieuwe film

En zal daarna de tweede Tintin maken.

door Jim Pedd om 15:25 in Algemeen
Het is alweer vijf jaar geleden dat The Adventures of Tintin van Peter Jackson en Steven Spielberg in de bioscopen draaide. De film zou een trilogie lanceren, maar door de tegenvallende box office opbrengsten gingen zowel Spielberg als Jackson aan de slag met andere projecten. Het blijkt dat ze wel contact gehouden hebben, want Peter Jackson werkt aan een nieuwe film voor Spielberg. Het is de eerste nieuwe film sinds Jackson de Hobbit-trilogie maakte.

In het nieuwe nummer van de Time Out magazine onthulde Spielberg dat Jackson aan een nieuwe film werkt voor Amblin Entertainment en dat er nog gewerkt wordt aan een film rond Kuifje. ”Peter was zo druk met The Hobbit, dat het hem afleidde van Kuifje en nu maakt hij een andere film voor mijn bedrijf,” vertelde Spielberg. ”Het is een geheim, niemand die ervan af weet. Daarna maakt hij Kuifje.”

Welk project het wordt, is niet bekend, maar waarschijnlijk wordt het geen grootschalige film. Jackson vertelde na The Hobbit voorlopig geen zin meer te hebben in blockbusters en een film van het formaat van Heavenly Creatures te willen maken.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Komaan, Peter Jackson. Maak Kuifje. Ik wil niet 20 jaar lang wachten op een vervolg. :|

jaime91

Avatar

YOLO "Komaan, Peter Jackson. Maak Kuifje. Ik wil niet 20 jaar lang wachten op een vervolg. :|"


Ben ik het helemaal mee eens. Ik begrijp dat Jackson druk was met de Hobbit en de film niet direct kon maken maar kom op zeg dit duurt wel erg lang zo.

Steve-O

Avatar

Misschien ook maar beter dat het wat langer duurt voordat er een vervolg op Kuifje komt. Al was de technologie al goed voor de eerste film, het wordt alleen maar beter.

YOLO

Avatar

Steve-O "Misschien ook maar beter dat het wat langer duurt voordat er een vervolg op Kuifje komt. Al was de technologie al goed voor de eerste film, het wordt alleen maar beter."
Sorry hoor Steve-O maar wat heeft technologie nou te maken dat het een betere film wordt?
Leg mij dat eens haarfijn uit waarom dat ene hulpmiddel nou net nodig is om een betere film te kunnen maken.

Ik vind dat je hiermee al vele oude klassieke films ondermijnd, omdat ze geen CGI fest zijn.

Als voorbeeld. The Empire Strikes Back uit 1980 versus The Phantom Menace uit 1999. TPM heeft betere technologie dan Empire en gebruikt zelfs CGI, maakt TPM dat nou de betere film?

Terminator 2 Judgement Day vs Terminator Genisys. Is Terminator Genisys een betere film dan T2. Immers Genisys gebruikt 24 jaar verbeterde technologie niet dan?

Of pakken we een recente film die binnenkort uitkomt. Ben-Hur 2016 vs Ben-Hur 1959, zal je aan het eind van het jaar gaan zeggen dat mensen Ben-Hur uit 1959 maar niet moeten gaan zien, want het bevat geen CGI VFX, is niet opgenomen met Alexas, Go-Pro's & Red's. "Ja mensen kijk de nieuwe Ben-Hur maar hoor, want die oude is zo oudbollig, zo 1959." :P

Een andere voorbeeld van een andere medium. Ik heb zowel een Playstation 3 als Playstation 4. Ik heb 3 Uncharted games gespeeld op de PS3.
Op de PS4 uiteraard deel 4. Ondanks dat Uncharted 2 uit 2009 stamt (dus oude game, dus oude technologie right) maakt die game toch minder dan de recente deel 4. Alleen deel 4 ziet er mooier uit. Dat is alles.

Mijn visie. Of een Kuifje nu of 20 jaar later uitkomt, maakt die Kuifje film geen haar beter hoor. Het scenario, acteerwerk, regie, editing en zelfs de soundtrack(*) maken de film. Heel veel andere dingen zijn slechts hulpmiddelen. Gereedschappen om iets fijn te kneden om het verhaal te visualiseren.

(*) The sound and music are 50% of the entertainment in a movie.

jelle077

Avatar

YOLO

Jij weet volgens mij egt alles beter of niet?
Volgens mij ben jij de nederlandse Sheldon Cooper.

Jij kunt het nooit laten mensen jou mening of visie op te dringen.

volgens mij spreek je jezelf ook tegen door te zeggen dat deel 4 beter is als deel 2 van uncharted maar dit zal wel een typo zijn he....

FilmMaster

Avatar

YOLO "Sorry hoor Steve-O maar wat heeft technologie nou te maken dat het een betere film wordt?
."

Dat zei die niet.

Bilbo

Avatar

Ik denk dat Steve-O mikte op dat de technologie voor motion capture steeds beter en beter wordt, niet dat de hele film afhangt van technologie. 't is interessant om te zien tot waar ze de technologie kunnen pushen, en hoe de tweede Tintin ervan zou kunnen profiteren.

Goov25

Avatar

FilmMaster "Dat zei die niet."

+1

adofmirosch

Avatar

jelle077 "YOLO

Jij weet volgens mij egt alles beter of niet?
Volgens mij ben jij de nederlandse Sheldon Cooper."Hahaha, yolo is de airbender van 2016.

Joslyn

Avatar

Laat PJ maar eerst een kleine film maken. Heavenly Creatures en Lovely Bones zijn aparte en goede films.
Daarna wel direct door met Tintin 2

Moviemagic

Avatar

FilmMaster "Dat zei die niet."


+2

Frietgezicht

Avatar

adofmirosch "Hahaha, yolo is de airbender van 2016."


Oei,pijnlijk,shots fired haha.

afbeelding

Steve-O

Avatar

Bilbo "Ik denk dat Steve-O mikte op dat de technologie voor motion capture steeds beter en beter wordt, niet dat de hele film afhangt van technologie. 't is interessant om te zien tot waar ze de technologie kunnen pushen, en hoe de tweede Tintin ervan zou kunnen profiteren."

M0vieFreak

Avatar

Ik ben erg benieuwd wat hem nieuwe film gaat worden, ik denk een kleinere film. Hopelijk maakt hij daarna snel Tintin 2 want ik kijk ernaar uit.

NieuwsFilm

meest populair