Ivan Reitman: Waarom men de nieuwe 'Ghostbusters' niet ziet zitten

Ivan Reitman: Waarom men de nieuwe 'Ghostbusters' niet ziet zitten

De regisseur van het origineel neemt het ook voor de remake van Paul Feig op.

In de jaren 80 besloot regisseur Ivan Reitman het script Ghostbusters van Dan Aykroyd en Harold Ramis te verfilmen. De bovennatuurlijke horrorkomedie bracht niet enkel destijds veel gejuich voort, vandaag de dag spreekt men nog steeds royaal positief over de film uit 1984. Het vervolg werd misschien niet zo goed ontvangen, maar het leidde na vele jaren uiteindelijk naar de reboot van Paul Feig.

Het is geen geheim dat velen zich erg negatief hebben opgesteld toen de eerste bewegende beelden uitkwamen. Verandering is hier nog altijd niet ingekomen. Er wordt beweerd dat het te maken heeft met een cast die praktisch alleen uit vrouwen bestaat, maar de 69-jarige Reitman denkt aan iets anders. Dat onthulde hij aan de website Mashable.

"Ik vind dat er te veel gepraat wordt over de sekse van de acteurs. Veel van de mensen die klagen zijn eigenlijk liefhebbers van het origineel, niet vrouwhatende mensen. Ze zullen het heiligschennis vinden dat de film opnieuw gemaakt is, omdat het een grondleggend onderdeel van hun filmervaringen was toen ze 7 of 8 jaar waren. Dat is niet iets dat je kan minimaliseren. En ik heb volledige respect voor die liefde."

De filmmaker denkt overigens dat de eerste teaser trailer misschien diens werk niet goed heeft gedaan. "Het was een slechte start. Het lag er niet zozeer aan dat de trailer slecht of afschuwelijk was, maar in de 90 seconden representeerde de trailer niet wat de film eigenlijk is." Reitman eindigt: "Het enige dat ik vraag is dat ze de film een kans geven. Ik vind het een zeer tevredenstellende en prachtige ervaring. Ik denk dat de meeste mensen het wel zullen waarderen."



NieuwsFilm

meest populair