'Ghost in the Shell'-producent over het casten van Scarlett Johansson

'Ghost in the Shell'-producent over het casten van Scarlett Johansson

Waarom niet een Japanse actrice?

De eerste beeltenis van de Ghost in the Shell-verfilming heeft veel stof doen opwaaien. Voornamelijk omdat we Scarlett Johansson zien, in een rol die velen liever door een Japanse actrice gespeeld zien worden. Per slot van rekening komt de manga waarop de film is gebaseerd uit Japan. Producent Steven Paul ziet dit echter niet zo controversieel.

Via BuzzFeed onthulde hij: "Ik denk dat iedereen uiteindelijk erg blij zal zijn met de film. Ze zullen héél erg blij zijn als ze zien wat we ermee gedaan hebben, ik denk dat niemand teleurgesteld zal worden. Ik vind het niet enkel een Japans verhaal. 'Ghost in the Shell' is erg internationaal, het richt zich niet enkel op Japan, maar op de hele wereld. Daarom zeg ik dat de internationale benadering de juiste is."

Daarmee doelt Paul op de diversiteit van de cast. Naast Johansson zien we Pilou Asbaek (Deens), Michael Pitt (Amerikaans), Juliette Binoche (Frans) en Japanners Takeshi Kitano en Kaori Momoi. Laatstgenoemde speelt overigens de moeder van Johansson's Motoko Kusanagi, die enkel in de film als 'the Major' aangesproken wordt. De producent vertelt: "Er zijn mensen met allerlei nationaliteiten in de wereld van 'Ghost in the Shell.' We benutten mensen van over de hele wereld."

De mangareeks heeft een grote fanbase. Paul blijft volhouden dat niemand zich zorgen hoeft te maken. "We hebben de manga geëerd. Zoals ik zei, de fans zullen erg blij zijn, want de manga vergaart veel respect. We zijn zorgvuldig geweest. Er zitten, uiteraard, ook nieuwe ideeën in verwerkt. Maar zoals altijd, wanneer je een film maakt, is het belangrijk je eigen ingrediënten toe te voegen."

De geanimeerde verfilming kwam uit in 1995. Liefhebbers - van de film en de serie - kunnen vanaf 30 maart 2017 zien of de Amerikaanse variant dezelfde kwaliteit bezit.



NieuwsFilm

meest populair