Leonardo DiCaprio zat bijna in tv-serie 'Baywatch'

Leonardo DiCaprio zat bijna in tv-serie 'Baywatch'

En de voorgevel van Pamela Anderson bracht zowel goede als vreemde dingen voort.

Baywatch: elf seizoenen lang zagen we acteurs als David Hasselhoff en Pamela Anderson op een strand rennen in slow motion. Af en toe werd er ook nog weleens iemand gered van de dood. Twee producenten van de show, de neven Michael Berk en Douglas Schwartz, spraken pas geleden met The Hollywood Reporter over de serie en onthulden enkele opvallende dingen.

Zo zou Leonardo DiCaprio oorspronkelijk in de serie zitten als de zoon van Hasselhoff's Mitch Buchannon. Hij was 15 jaar toen hij auditie deed en iedereen achtte hem een fijne toevoeging. Maar: "David vond hem te oud als zijn zoon," vertelt Schwartz. "David dacht dat hij er ouder door zou lijken. Zulk soort zaken maakten hem ongerust." De rol werd twee keer opgepakt, door Brandon Call (1989-1990) en Jeremy Jackson (1991-2000). Respectievelijk waren ze 13 en 9 jaar oud toen ze begonnen.

Na het eerste seizoen werd Baywatch gecanceled. Hasselhoff en de producenten wisten de serie later terug op de buis te krijgen. Om meer kijkers aan te trekken werd model Anderson aan de cast toegevoegd. Ook daar was Hasselhoff in eerste instantie tegen. "David zei: 'Ik wil geen meisje dat in de Playboy is geweest. Kinderen kijken naar dit programma.' Omdat ze enorme borsten had," kaart Schwartz aan. "Daarnaast was David bang dat hij naar de achtergrond zou verdwijnen als iedereen naar haar borsten keek. En dat gebeurde ook."

Collega Nicole Eggert, die van '92 t/m '94 op het strand huppelde, ging met Anderson een persoonlijke strijd aan vanwege hun voorgevels. Berk meldt dat ze zover ging met zelfs het ondergaan van een borstvergroting. "Ze was iets te concurrentiegericht. Ze had een beeldschoon, atletisch lichaam, maar absoluut geen grote borsten. Misschien kwam ze daardoor onder druk te staan. Er was een vakantieweekend en ze meldde zich ziek. Later verscheen ze op de set met grotere borsten."

De serie wist wekelijks zo'n 1.1 miljard kijkcijfers binnen te halen, verspreid over 158 landen. Berk en Schwartz zeggen dat Anderson's seksvideo met Mötley Crüe-drummer Tommy Lee verantwoordelijk was. "[Buitenlandse distributeurs en tv-netwerken] benaderden ons en zeiden: 'Wat gaan we doen? Knippen we haar uit de volgende aflevering?' We moesten uitvogelen hoe we met de situatie om zouden gaan. Dus we besloten verder te gaan zoals gewoon. De kijkcijfers verdubbelden. Het was een grote verandering voor 'Baywatch.'"

Filmliefhebbers weten inmiddels wel dat regisseur Seth Gordon werk maakt van een gelijknamige film. In de hoofdrollen zien we o.a. Dwayne Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario. Hasselhoff en Anderson zullen ook opdagen.

NieuwsFilm

meest populair