Humor

Hoe leren handschoenen van Daniel Craig 'Skyfall' miljoenen kostten

Of is het toch een broodje aap verhaal?

door Jim Pedd om 10:59 in Humor
In de categorie 'interessante nieuwtjes' hebben we vandaag een berichtje rond de opnames van Bond-film Skyfall. Het is dus natuurlijk geen actueel nieuws, maar wel toont wel mooi hoeveel geld er om gaat in een gemiddelde blockbuster. In dit specifieke geval blijken regisseur Sam Mendes en acteur Daniel Craig een behoorlijk grote fout gemaakt te hebben tijdens de opnames, die de productie miljoenen had kunnen kosten.

Het is algemeen bekend dat Craig tijdens de opnames van de films graag in uiteenlopende winkels op zoek gaat naar mooie kledingstukken voor James Bond. Die halen de films ook vaak en dat geeft een mooie touch aan de productie. Tijdens een van zijn tripjes vond de acteur leren handschoenen, die hij van regisseur Mendes ook mocht gebruiken.

Waar niemand aan dacht, was het feit dat James Bond tijdens de film gebruik maakt van een pistool waarvan expliciet gezegd wordt dat het een vingerafdrukscanner heeft. Dat simpele feit is van belang voor een moment in de film waarin Bond het opneemt tegen een slechterik, terwijl ze omringd worden door gevaarlijke komodovaranen.

Tijdens de opnames van die scène droeg Craig de leren handschoenen. Dat probleem was niemand opgevallen, totdat iemand tijdens de post-productie zei: "wacht eens, de logica hier is dat de schurk het geweer van Bond niet kan afvuren, want zijn pistool heeft een vingerafdrukscanner." Om die fout recht te zetten, zou men Daniel Craig terug moeten halen, de slechterik, de varanen et cetera en de kosten daarvan zouden miljoenen extra kosten. Daarom besloot men uiteindelijk de handen van Craig digitaal in te kleuren, wat weer te zien is in de uiteindelijke film.

In hoeverre dat verhaal klopt is overigens niet helemaal zeker. Volgens Birth.Death.Movies zit er slechts een kern van waarheid in: leren handschoenen op een maatpak dat Bond draagt kunnen namelijk echt niet en er zou geen kostuumontwerper op de set zijn die zoiets toe zou staan. Toch zou er een kern van waarheid in het verhaal kunnen zitten, daar Bond in een scène in Shanghai daadwerkelijk leren handschoenen draagt. Het zou dus best kunnen dat men wel iets vergeten is, dat in de post-productie gefikst had moeten worden. Hieronder kan je het hele verhaal nog eens beluisteren.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Waarom zou iemand überhaupt leren handschoenen dragen bij een smoking?

patrick_h

Avatar

En het had miljoenen gekost, als het niet digitaal opgelost was. Gelukkig maar dat iemand erop kwam het digitaal op te lossen, want dat is natuurlijk een ongehoord idee in het filmwezen tegenwoordig.

En anders een stukje in de scene met Q aanpassen: "Alsjeblieft James, een pistool dat alleen werkt in combinatie met deze handschoenen," en dan als inside grapje iets over dat de handschoenen miljoenen hebben gekost.

NieuwsFilm

meest populair