Matthew McConaughey gaat lesgeven op universiteit

Matthew McConaughey gaat lesgeven op universiteit

De 46-jarige acteur keert terug naar zijn alma mater.

De Universiteit van Texas in Austin heeft middels Facebook aangekondigd dat Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, Interstellar) terug zal keren naar de universiteit waar hij zijn studie heeft gevolgd om les te gaan geven in het maken van films.

De cursus, die zal worden gegeven aan het Moody College of Communication van de University of Texas, zal dit najaar al starten. De 46-jarige acteur zal tijdens de lessen ruim dertig studenten achter de schermen van zijn nieuwe film 'Free State of Jones' begeleiden. Daarnaast zullen studenten clips van de film bekijken, die gevolgd zullen worden door een uitleg waarom elke scene op een bepaalde manier is gefilmd.

Het is niet de eerste keer dat de Oscar-winnaar voor de klas staat. Dezelfde cursus werd tijdens het spring semester van dit jaar aangeboden. Studenten die de lessen toen wilden volgen moesten een geheimhoudingsverklaring tekenen, omdat de film 'Free State of Jones' toen nog niet gepubliceerd was.



Matthew McConaughey studeerde in 1993 af aan de Universiteit van Texas. De acteur, die afkomstig is uit Texas, heeft een huis in Austin en keert vaak terug naar de universiteit om football wedstrijden te bezoeken.



NieuwsFilm

meest populair