Sulu is homoseksueel in 'Star Trek Beyond'

Sulu is homoseksueel in 'Star Trek Beyond'

John Cho speelt het personage alweer voor de derde keer.

Ondanks ruim duizend afleveringen van verschillende tv-series twaalf films en de belangrijke boodschap van tolerantie en acceptatie, heeft de Star Trek-franchise het vooralsnog gedaan zonder personages uit de LHBT-gemeenschap. Een aantal afleveringen van de verschillende series hebben wel toespelingen gemaakt naar de geaardheid van diverse personages, maar de nieuwe film Star Trek Beyond zal de eerste keer zijn dat er een homoseksueel personage wordt geïntroduceerd, namelijk niemand minder dan Hikaru Sulu (John Cho).

Een aantal mensen die de film al hebben gezien, geven aan dat we vroeg in de film een scene zien waarin de bemanning van de Enterprise afscheid neemt van hun families. Sulu wordt in deze scene gegroet door zijn dochter en zijn mannelijke partner, voordat Sulu zijn dochter met een arm oppakt. Met zijn andere arm houdt Sulu het middel van zijn partner vast, terwijl kapitein Kirk (Chris Pine) glimlachend toekijkt.

Cho, die momenteel in Australië is om de film aan de man te brengen, zei tijdens een interview met The Herald Sun het volgende over de onthulling:

''Ik vond het een goede benadering om er geen groot ding van te maken. Ik hoop dat wij als menselijk ras langzaam deze richting opgaan en geen politiek punt maken van de persoonlijke voorkeuren van iemand.''

Hoewel in de oorspronkelijke tv-serie vaker werd genoemd dat Sulu een dochter had, zagen we nooit zijn partner. Het besluit om Sulu homoseksueel te maken is waarschijnlijk geïnspireerd door George Takei, die het personage vroeger lange tijd speelde en, decennia later, in 2005 uit de kast kwam.



NieuwsFilm

meest populair