Idris Elba heeft angst voor een burn-out

Idris Elba heeft angst voor een burn-out

De acteur weet dat het ongezond is om teveel hooi op je vork te nemen.

Idris Elba heeft in de afgelopen maanden heel veel en heel hard moeten werken. De Britse acteur was onder andere te zien in de oorlogsfilm Beasts of No Nation, de televisieserie Luther en zal hij binnenkort te zien zijn in Star Trek Beyond.

Tijdens een interview met regisseur Jon Favreau voor Interview Magazine heeft Idris Elba aangegeven bang te zijn voor een burn-out. "Het is ongezond om zoveel te doen te hebben," aldus de 43-jarige Elba.

"Ik wil niet ondankbaar klinken ofzo, maar ik slaap minder. Ik ben constant aan het denken, constant aan het multitasken, en ik weet niet echt wat de effecten zullen zijn als ik ouder ben. Het is niet dat ik werk om meer geld te verdienen, maar ik doe het omdat ik telkens met iets nieuws bezig ben. Ik vind het leuk om mijn hersenen aan het werk te zetten."

Toch zijn de slapeloze nachten van de acteur niet alleen het gevolg van het harde werken. Idris Elba maakt zich namelijk ook zorgen om zijn "kunst". "Hoe meer ik bereik, hoe meer ik wil bereiken. Soms ben ik bang voor een burn-out; niet alleen op mentaal vlak, maar ook op creatief vlak. Straks denken mensen: ja, die man kennen we ondertussen wel."

Momenteel is Idris Elba bezig met het filmen van The Dark Tower en Thor 3: Ragnarok.

NieuwsFilm

meest populair