Jim Carrey reageert op 't publiceren van zelfmoordbrief ex

Jim Carrey reageert op 't publiceren van zelfmoordbrief ex

Cathriona White nam vorig jaar haar eigen leven en een lijkschouwer heeft haar laatste woorden onthuld.

De in Canada geboren komiek Jim Carrey had vermoedelijk een afschuwelijke 2015. In de maand september nam zijn ex-vriendin Cathriona White, met wie hij een knipperlicht relatie had, haar eigen leven. Dit deed ze een week nadat Carrey het met haar uitmaakte. In een moment van zwakte besloot ze een mengeling van pillen achterover te slaan, medicijnen die de acteur onder de alias Arthur King had verkregen. Destijds werd er bericht dat de politie met de 54-jarige Carrey wilde spreken, omdat hij in White's zelfmoordbrief genoemd is.

Een lijkschouwer heeft begin deze week de inhoud van dit bericht naar buiten gebracht. Roddelwebsites sprongen er meteen op en voor we het wisten was het overal te lezen. Zonder nauwkeurig op de details in te gaan meldt de overledene kapot van verdriet te zijn en het niet meer aan te kunnen. De dood van haar vader Pat (in 2012, wegens hersenkanker) had haar ook zwaar getroffen. Zo hard dat White al eerder zelfmoord heeft getracht te plegen.

Nu heeft de acteur een korte mededeling gemaakt, zeggende verstomd te zijn dat haar zelfmoordbrief openbaar gemaakt is. "Toen ik naar Hollywood kwam om door te breken als komiek, leerde ik weldra dat de details van mijn privéleven aan de media uitgedeeld werden als gratis dinerbonnen. Ik had nooit verwacht dat de mensen waar ik het meest om geef in deze wereld ook op het menu zouden komen te staan. Wat een schande."

White, een Ierse, werd in haar huis in Los Angeles gevonden door twee vrienden en de persoonlijke assistent van Jim Carrey. Men vond een bericht op haar telefoon, een dag voor haar dood opgestuurd, waarin Carrey aan haar vraagt of ze zijn pijnstillers had gevonden. Ze is naast haar vader begraven.



NieuwsFilm

meest populair