Jared Leto over Joker in 'Suicide Squad'

Jared Leto over Joker in 'Suicide Squad'

Cast en crew waren bang voor hem tijdens de opnames.

Tegenover Entertainment Weekly ging acteur Jared Leto in op het spelen van de rol van de Joker in Suicide Squad. Hij heeft grote schoenen om te vullen, nadat Heath Ledger de rol eerder met verve speelde, maar daar geen moeite mee.

”Je loopt op heilige grond, en de rol verdient het dan dat je absoluut je best doet,” vertelde Leto. ”Het neemt je leven over en dat is wat ik moest doen voor mezelf.” Als voorbereiding op de rol sprak de acteur met psychiaters en patiënten, om te leren hoe een sociopaat werkt. Dat vindt zijn weerslag in zijn spel en hoe hij zich op de set gedragen heeft.

”Je weet niet wat het volgende is dat de Joker gaat doen, je weet het echt nooit. Het was geweldig om zonder regels te kunnen spelen,” ging Leto verder. Hij stuurde juist om die reden bijvoorbeeld een levende rat naar Margot Robbie en besloot de cast een nogal apart afscheidscadeau te geven toen de opnames erop zaten.

Leto stuurde bijvoorbeeld pornoblaadjes, dildo’s, een zakmes en zelfs een gebruikt condoom op. ”Het afscheidscadeau was zijn leuke manier om ons terug te pakken,” vertelde Karen Fukuhara hierover. ”Ik wilde alles houden!”

Ook regisseur David Ayer heeft daar wel waardering voor. ”Als acteur gooide hij zichzelf voor deze rol echt in de afgrond. En hij was eng op de set. Hij was intimiderend. Elke keer als hij de set op wandelde, vonden we hem maar eng.” Hoe eng hij in de film is, zullen we snel weten. Suicide Squad gaat op 4 augustus in première.



NieuwsFilm

meest populair