David Ayer over Batman in 'Suicide Squad'

David Ayer over Batman in 'Suicide Squad'

Daarnaast meer nieuws over de Lovecraftiaanse schurken en een nieuwe tv-spot.

Het embargo op verslagen van bezoekjes aan de set van Suicide Squad werd gisteren opgeheven, waardoor een behoorlijk aantal nieuwtjes over de film hun weg online heeft gevonden. Ten eerste hebben we een aantal citaten waarin wordt onthuld hoe Ben Afflecks Batman een rol speelt in het verhaal van de film en een aantal (weliswaar vage) details over de 'Adversary', een schurk die nog niet in vol ornaat is getoond in het tot op heden vrijgegeven promotiemateriaal. Hieronder ten eerste een citaat van producent Charles Roven over Batmans rol in Suicide Squad:

''Batman heeft een doel in de film, en je zou het verhaal van de Suicide Squad niet kunnen vertellen zonder hem te benoemen. Elk personage in de film heeft met Batman te maken gehad alvorens te belanden in Belle Reve, dus hij mag niet onbenoemd blijven.''[/i]

Regisseur David Ayer geeft daarnaast aan dat de film een behoorlijk complex verhaal heeft, met verschillende flashbacks en samenkomende verhaallijnen, maar dat we ook de Dark Knight zien vanuit een nieuw perspectief:

''Alle Batman-films zijn vanuit het perspectief van Batman. Hij is de goeierik, de held van zijn eigen films. Als je kijkt naar wat Bruce Wayne deed om zijn alter ego te ontwikkelen, dan was dit voornamelijk om criminele te terroriseren; een soort psychologische oorlog jegens criminelen. In Suicide Squad zien we Batman voor het eerst vanuit het perspectief van de criminelen, en dat is behoorlijk eng.''

Dan over de schurk van de film, een personage dat de naam 'The Adversary' draagt. De meeste mensen op de set wisten niet eens wie of wat The Adversary is, maar producent Richard Suckle liet zich wel uit over de meerogige Lovecraftiaanse tegenstanders, die vluchtig in de trailers zijn te zien:

''Ze staan bekend als de Eyes of the Adversary... Zoals je dus al kunt opmaken uit de naam is dat het niet gewone kerels zijn. Ik denk dat dat een goede manier is om ze te beschrijven. Ze spelen een heel belangrijke rol in de film en een waardige tegenstander voor de Squad. Ik denk niet dat je eerder zoiets hebt gezien in een film. Het idee komt van David Ayer. Hij had een droom over deze monsters en tekende ze letterlijk voor ons uit op een bord.''

Suckle vervolgde dit door aan te geven dat het bovennatuurlijke, een nieuw element in het DCEU, ook een belangrijke rol zal spelen in de film:

''Er zit magie in deze film. Er gebeuren dingen die onverklaarbaar zijn. Sommige van deze dingen komen voort uit magie en andere worden veroorzaakt door andere (wetenschappelijke) elementen. Het gaat hier niet om iemand die simpelweg een stad wil vernietigen. Er is iets gebeurd en de Squad moet afreizen naar Midway City om het probleem op te lossen.''

Ten slotte onthulde de producent dat er geen Thanos-achtige schurk achter het 'probleem' in de film zit en dat we er in de film zelf achterkomen wie The Adversary is:

''Je komt er zeker weten achter wie The Adversary is. Maar ook wie er verantwoordelijk voor is.''

Om nog wat kleur aan al deze tekst toe te voegen, hebben we hieronder als extraatje nog een tv-spot voor jullie. Suicide Squad draait vanaf 4 augustus in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair