Abbas Kiarostami geëerd in 't Hoogt met 'Copie Conforme'

Abbas Kiarostami geëerd in 't Hoogt met 'Copie Conforme'

De Iraanse regisseur overleed op 4 juli in Parijs.

De Iraanse regisseur Abbas Kiarostami overleed op 4 juli in Parijs. Om daarbij stil te staan, is er een speciale vertonen van zijn film Copie Conforme, met Juliette Binoche in de hoofdrol.

De film gaat over James, een Engelse schrijver van middelbare leeftijd. Hij geeft in Italië, naar aanleiding van de uitgave van zijn nieuwste boek, een lezing over de nauwe relatie tussen het origineel en zijn kopie in de kunst. Hij ontmoet er een jonge vrouw van Franse origine, een galeriehoudster. Ze vertrekken samen voor enkele uren naar San Gimignano, een klein dorpje in de buurt van Firenze. Daar wordt de scheiding tussen werkelijkheid en fictie moeilijk te bepalen.

Kiarostami groeide gedurende zijn carrière uit een van de belangrijkste Iraanse filmmakers van zijn generatie. Hij maakte onder meer de Koker- trilogie en won in 1997 de Gouden Palm in Cannes voor De Smaak van Kersen. Juist het thema van fictie en non-fictie die in elkaar overloopt zoals bij Copie Conforme het geval is, was zo kenmerkend voor Kiarostami. Copie Conforme zal zondag 17 juli om 19.30 vertoond worden in 't Hoogt.



NieuwsFilm

meest populair