Juliette Binoche was nog nooit beter als in deze intellectuele verhandeling over origineel en kopie die wel iets te veel op het verstand en te weinig op het hart mikt.
play

7,9 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Italië
  • Iran
  • België
106 Min Frankrijk

James, een Engelse schrijver van middelbare leeftijd, geeft in Italië, naar aanleiding van de uitgave van zijn nieuwste boek, een lezing over de nauwe relatie tussen het origineel en zijn kopie in de kunst. Hij ontmoet er een jonge vrouw van Franse origine, een galeriehoudster. Ze vertrekken samen voor enkele uren naar San Gimignano, een klein dorpje in de buurt van Firenze. Hoe onderscheid je het origineel van de kopie, de werkelijkheid van de fictie?

Alt titel
Certified Copy
Regie
Abbas Kiarostami
Cast
Juliette Binoche, William Shimell, Agathe Natanson, Jean-Claude Carrière, Filippo Trojano, Gianna Giachetti, Adrian Moore, Angelo Barbagallo, Andrea Laurenzi, Manuela Balsinelli, Adrian Moore.
Release
18.05.2010
Release NL
05.08.2010
Release DVD
04.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Abbas Kiarostami | Cast: Juliette Binoche (She), William Shimell (James Miller) | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2010

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een klein Toscaans dorpje en beginnen een gesprek. Zo bedrieglijk eenvoudig is de premisse van Copie Conforme, het nieuwste project van gelauwerd Iraanse regisseur Abbas Kiarostami. Eenvoudig is de film echter allerminst. Kiarostami speelt in zijn nieuwste film een filosofisch spel op hoog niveau en alhoewel dat de film soms meer tot een intellectuele exercitie dan een echte speelfilm maakt, blijft het geheel wel bijzonder interessant.

Kiarostami maakte tot nu nog geen enkele film buiten zijn vaderland Iran, maar daar komt met Copie Conforme, dat met de prachtige Toscaanse omgeving een sprookjesachtige locatie heeft, dus verandering in. De film begint in een klein achterafzaaltje in een onbenoemd Italiaans stadje waar de schrijver James Miller een persconferentie geeft over zijn nieuwe boek dat gaat over de waarde van het origineel in de kunst. In de zaal meldt zich na een tijdje vrouw die geïnteresseerd luistert naar de lezing.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Copie conforme Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Copie conforme

acties