Algemeen

Eerste officiële foto's en nieuwe info 'The Dark Tower'

De film wordt een vervolg, geen directe verfilming.

door Jim Pedd om 15:29 in Algemeen
”De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde.” Zo begint het achtdelige epos The Dark Tower van schrijver Stephen King en ook de bioscoopversie van de boeken. Entertainment Weekly heeft de cover van zijn nieuwste nummer onthuld en daarop zien we de twee hoofdpersonen van Nikolaj Arcels film: Idris Elba en Matthew McConaughey. Daarnaast zijn er heel veel details over de film, die veel duidelijkheid geven.

”Er zit een mythisch element aan hem,” vertelde Elba over zijn Roland Deschain. ”Hij is ongeveer 200 jaar oud. Hij is er al een lange tijd en heeft een diepe connectie met de bovennatuurlijke kanten van de film. Roland is daar erg mee verbonden. Als je hem ontmoet, is hij een stoïcijns man, die niet wil praten. Maar als je hem leert kennen, ontdek je dat hij veel weet over de wereld en de geschiedenis ervan. Als we Roland ontmoeten is hij een beetje verloren. Hij loopt al zo lang en voelt zich als een verloren man. Tot hij Jake ontmoet.”

Jake Chambers (Tom Taylor) is een belangrijk personage in de boekenreeks en brengt wat menselijkheid terug naar Roland. In de film is hij ook van groot belang, maar op een andere manier. Hij is vooral van groot belang voor Roland en slechterik Man in BLack (McConaughey). Hij heeft de mogelijkheid die ‘The Shine’ genoemd wordt (een verwijzing naar de kracht van Danny Torrance in The Shining). Zowel Roland als de Man in Black zitten daarom achter hem aan en willen hem beiden naar de Donkere Toren brengen. Walter (naast Randall Flagg een van de namen van de Man in Black) wil dat Jake hem helpt de toren neer te halen en daarmee de universa te vernietigen en Roland wil hem juist bewaren.

Over slechterik de slechterik vertelde McConaughey: ”Hij is een man. Ze wilden erg menselijk blijven, erg realistisch in deze film. Natuurlijk zijn er mythische proporties van goed en kwaad aan hem verbonden, maar we wilden het niet te bovennatuurlijk maken.”

Voor fans van de boekenreeks is er verder iets vreemds aan de hand: hoofdpersonen Eddie en Susannah Dean ontbreken in de eerste film. Uit EW blijkt dat ze in de eerste film niet te zien zijn en pas in een eventueel vervolg voorkomen. ”Dit wordt een vervolg op de boeken,” vertelde regisseur Arcel. ”Er zijn veel van dezelfde elementen en dezelfde personages, maar het is een andere reis.”

Eerder hintte schrijver Stephen King er al naar dat de film een vervolg zou worden. Hij plaatste toen een foto van de Horn of Eld, die een rol speelt in de boeken. In de reis die hij maakt heeft hij die niet in bezit, in de film wel. Dat was een gigantische hint. The Dark Tower gaat op 23 februari 2017 in première.


11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nakedsnake

Avatar

Kippenvel!!! Kan niet wachten.

Spider-fan

Avatar

Ziet er boven verwachting mooi uit. Ander soort sfeer dan in de Marvel comics (die hebben een tamelijk lyrische, dromerige stijl), maar wel heel veelbelovend dit.

Is Entertainment Weekly eigenlijk in de Nederlandse tijdschrifthandel te koop? Heb het nooit zien liggen ergens, maar ook nooit specifiek op gelet. Toch eens vragen ergens.

Samen met The Mist serie en It lijken het mooie King-tijden te worden.

Gilead

Avatar

Het wiel van KA gaat een nieuw rondje.
Ka-tet gewist. Hopelijk niet gemist.
Ben benieuwd...

SanneWinchester

Avatar

Spider-fan "

Is Entertainment Weekly eigenlijk in de Nederlandse tijdschrifthandel te koop? Heb het nooit zien liggen ergens, maar ook nooit specifiek op gelet. Toch eens vragen ergens. "


ik weet dat je het in Amsterdam bij het American Book Centre kan krijgen, zelf ook al een paar keer gekocht als ik er toevallig was. verder nog nooit ergens tegengekomen, helaas.

bestmovieman86

Avatar

Het ziet er zo steriel uit, mis het vuile viezige en het stoffige gevoel dat ik bij de boeken kreeg

Spider-fan

Avatar

SanneWinchester "ik weet dat je het in Amsterdam bij het American Book Centre kan krijgen, zelf ook al een paar keer gekocht als ik er toevallig was. verder nog nooit ergens tegengekomen, helaas."


Oké bedankt. Daar kom ik altijd als ik in Amsterdam ben. Nee, heb het ook nog nooit ergens gezien.

Spider-fan

Avatar

bestmovieman86 "Het ziet er zo steriel uit, mis het vuile viezige en het stoffige gevoel dat ik bij de boeken kreeg"


Is ook wel zo. Maar dat is nu eenmaal de Amerikaanse manier van filmen, ik vind dat met tv-series nog sterker dan films. Het ziet er altijd erg steriel, erg 'gemaakt' uit.
Eigenlijk is alles net iets te mooi en te nieuw, vergeleken met de echte wereld. In 11.22.63 bijvoorbeeld is bijna iedere auto glanzend nieuw.

Nakedsnake

Avatar

Spider-fan "Ziet er boven verwachting mooi uit. Ander soort sfeer dan in de Marvel comics (die hebben een tamelijk lyrische, dromerige stijl), maar wel heel veelbelovend dit.

Is Entertainment Weekly eigenlijk in de Nederlandse tijdschrifthandel te koop? Heb het nooit zien liggen ergens, maar ook nooit specifiek op gelet. Toch eens vragen ergens.

Samen met The Mist serie en It lijken het mooie King-tijden te worden."


Vergeet The Stand niet. Daar komt ook een verfilming van. Heb je het boek al gelezen? Indien van niet, een grote aanrader.

CaptainCab

Avatar

In The Stand zit momenteel geen beweging. De regisseur is nu aan het casten voor Revival, wie weet is die volgend jaar klaar.
Mr Mercedes is wel gepland voor 2017. De vraag is natuurlijk of ze op korte termijn Brady Hartsfield gaan hercasten.

Nakedsnake

Avatar

CaptainCab "In The Stand zit momenteel geen beweging. De regisseur is nu aan het casten voor Revival, wie weet is die volgend jaar klaar.
Mr Mercedes is wel gepland voor 2017. De vraag is natuurlijk of ze op korte termijn Brady Hartsfield gaan hercasten."


Mr Mercedes, die was ik helemaal vergeten.

Spider-fan

Avatar

King wilde zelf Rutger Hauer voor de rol van Randall Flagg in de nieuwe The Stand.

Ik vond Hauer nogal teleurstellen als Barlow in de remake van Salem's Lot. Ik vond die sowieso wat tegenvallen qua acteren, zelfs Donald Sutherland leek niet alles eruit te kunnen halen en Rob Lowe komt heel afstandelijk over. Ik vond hem er wel mooi uitzien voor een tv-serie.

Ik ben wat The Mist betreft ook wel benieuwd. Ik was nooit zo weg van de Frank Darabont film, ik vond de personages allemaal zo onsympathiek overkomen en het had een soort realistische manier van filmen (een soort voorloper van The Walking Dead), terwijl ik het verhaal meer had voorgesteld op een wat geheimzinniger manier gefilmd - een beetje zoals John Carpenter filmt in The Thing bijvoorbeeld, met een 'rondkruipende' camera waardoor je een goede indruk krijgt van de omgeving waar het afspeelt.
Ook vond ik de effecten te duidelijk CGI.

nieuwslaatste nieuws

meest populair