Eerste officiële foto's en nieuwe info 'The Dark Tower'

De film wordt een vervolg, geen directe verfilming.

”De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde.” Zo begint het achtdelige epos The Dark Tower van schrijver Stephen King en ook de bioscoopversie van de boeken. Entertainment Weekly heeft de cover van zijn nieuwste nummer onthuld en daarop zien we de twee hoofdpersonen van Nikolaj Arcels film: Idris Elba en Matthew McConaughey. Daarnaast zijn er heel veel details over de film, die veel duidelijkheid geven.

”Er zit een mythisch element aan hem,” vertelde Elba over zijn Roland Deschain. ”Hij is ongeveer 200 jaar oud. Hij is er al een lange tijd en heeft een diepe connectie met de bovennatuurlijke kanten van de film. Roland is daar erg mee verbonden. Als je hem ontmoet, is hij een stoïcijns man, die niet wil praten. Maar als je hem leert kennen, ontdek je dat hij veel weet over de wereld en de geschiedenis ervan. Als we Roland ontmoeten is hij een beetje verloren. Hij loopt al zo lang en voelt zich als een verloren man. Tot hij Jake ontmoet.”

Jake Chambers (Tom Taylor) is een belangrijk personage in de boekenreeks en brengt wat menselijkheid terug naar Roland. In de film is hij ook van groot belang, maar op een andere manier. Hij is vooral van groot belang voor Roland en slechterik Man in BLack (McConaughey). Hij heeft de mogelijkheid die ‘The Shine’ genoemd wordt (een verwijzing naar de kracht van Danny Torrance in The Shining). Zowel Roland als de Man in Black zitten daarom achter hem aan en willen hem beiden naar de Donkere Toren brengen. Walter (naast Randall Flagg een van de namen van de Man in Black) wil dat Jake hem helpt de toren neer te halen en daarmee de universa te vernietigen en Roland wil hem juist bewaren.

Over slechterik de slechterik vertelde McConaughey: ”Hij is een man. Ze wilden erg menselijk blijven, erg realistisch in deze film. Natuurlijk zijn er mythische proporties van goed en kwaad aan hem verbonden, maar we wilden het niet te bovennatuurlijk maken.”

Voor fans van de boekenreeks is er verder iets vreemds aan de hand: hoofdpersonen Eddie en Susannah Dean ontbreken in de eerste film. Uit EW blijkt dat ze in de eerste film niet te zien zijn en pas in een eventueel vervolg voorkomen. ”Dit wordt een vervolg op de boeken,” vertelde regisseur Arcel. ”Er zijn veel van dezelfde elementen en dezelfde personages, maar het is een andere reis.”

Eerder hintte schrijver Stephen King er al naar dat de film een vervolg zou worden. Hij plaatste toen een foto van de Horn of Eld, die een rol speelt in de boeken. In de reis die hij maakt heeft hij die niet in bezit, in de film wel. Dat was een gigantische hint. The Dark Tower gaat op 23 februari 2017 in première.























NieuwsFilm

meest populair