Lucasfilm maakt VR-film rond Darth Vader

Lucasfilm maakt VR-film rond Darth Vader

Opmerkelijk nieuw hoofdstuk in Star Wars-franchise.

Afgelopen weekend in tijdens Star Wars Celebration onthuld dat LucasFilm een film gaat maken rond Darth Vader. En dit wordt geen nieuwe spin-off, maar een meer innovatief experiment. De film wordt namelijk een Virtual Reality-film.

In Londen werd aangekondigd dat schrijver David S. Goyer (Man of Steel) en ILMxLAB, een onderdeel van Industrial Light & Magic, het project oppakken. Om de film te kunnen bekijken is een VR-bril nodig met een koptelefoon. Tijdens de film is er de mogelijkheid om interactie te hebben met Darth Vader, andere personages en de omgeving.



Goyer tijdens de Panel: "Toen we naar alle personages, plaatsen en werelden in het Star Wars universum keken, vroegen we ons af 'wat hebben we nog niet eerder gezien? Waar zijn we nieuwsgierig naar?' Darth Vader is de perfecte ambassadeur om het Star Wars VR-universum in te luiden."

Tijdens wordt al de Star Wars VR-experience Trials on Tatooine getoond. Volgens Cinemablend zou deze echt het gevoel geven dat je op Tatooine bent. Het zou mogelijk zijn om interactie te hebben met de omgeving en je zou zelfs met een lichtzwaard aan de gang kunnen.

Het zou nog een paar jaar duren voordat Darth Vader VR er is. Gelukkig zien we de iconische slechterik binnenkort in Rogue One: A Star Wars Story. Hieronder een promo voor Trials on Tatooine:



NieuwsFilm

meest populair