Regisseur over falen van 'RoboCop'-remake

Regisseur over falen van 'RoboCop'-remake

Het is niet zijn eigen schuld.

Al jaren worden er allerlei klassiekers door de remake-machine van Hollywood gegooid. Soms met succes, maar vaak worden de nieuwe versies bekritiseerd. Dit jaar zien we nog remakes als The Magnificent Seven en Ben-Hur, in 2015 waren er onder meer Poltergeist en Point Break en in 2014 zag de remake RoboCop het levenslicht. Regisseur José Padilha geeft aan waarom zijn poging is mislukt.

De man achter de Tropa de Elite-films legt tijdens een gesprek met Screen Daily de schuld bijna compleet bij Hollywood / de studio:

"Ik kreeg niet de creatieve vrijheid die ik nodig had. 90 procent van mijn tijd was ik aan het vechten. Het heeft me doen realiseren dat het maken van een studio-film niet hetzelfde is als het maken van een film. Ik denk er nog een miljoen keer over na voordat ik nog eens te maken krijg met een productie van die grootte. Ik ging naar Hollywood met de gedachte dat ik een film kon maken die ik wilde, met mijn cinema criteria. Mijn vergissing. Ik word liever met de waarheid geconfronteerd dan dat ik een film over superhelden maak."

Met een productiebudget van $100 miljoen flopte de remake van de stevige sci-fi klassieker van Paul Verhoeven vooral in de States. Daar werd nog geen $60 miljoen opgehaald. De wereldwijde score van $242,7 miljoen en de opbrengsten naar aanleiding van DVD/Blu-Ray-release ($15,5 miljoen in de States) maakten ongetwijfeld veel goed.



NieuwsFilm

meest populair