RoboCop

RoboCop (2014)

Your move

José Padilha’s remake mist de nostalgische charme van Verhoevens cultklassieker, maar bevat genoeg nieuwe elementen om fris aan te voelen.
play

5,7 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

De film speelt zich af in 2028. Het bedrijf OmniCorp levert robots aan het Amerikaanse leger en ze winnen over de hele wereld oorlogen. Het bedrijf wil de technologie nu ook in het eigen land gaan gebruiken. Als Alex Murphy, een vader en politieagent, in Detroit neergeschoten wordt, blijkt hij het perfecte proefkonijn te zijn voor OmniCorp. Murphy wordt tot een half mens, half robot gemaakt, en is al snel weer in staat over de straten van de stad te lopen. Daar moet hij uitdagingen het hoofd bieden die hij als een gewone man nooit had meegemaakt.

Regie
José Padilha
Cast
Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Gary Oldman, Joel Kinnaman, Abbie Cornish, Jennifer Ehle, Jackie Earle Haley, Jay Baruchel, Michael Kenneth Williams, Marianne Jean-Baptiste, Douglas Urbanski, Aimee Garcia, Patrick Garrow, K.C. Collins, John Paul Ruttan.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 239.379.423
Release
12.02.2014
Release NL
13.02.2014
Release DVD
12.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: José Padilha | Cast: Joel Kinnaman (Alex Murphy), Gary Oldman (Dr. Dennett Norton), Michael Keaton (Raymond Sellars), Abbie Cornish (Carla Murphy), Jackie Earle Haley (Rick Mattox), Michael K. Williams (Jack Lewis), Samuel L. Jackson (Pat Novak), Jay Baruchel (Tom Pope) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2014

In de late jaren tachtig beleefde Paul Verhoeven zijn doorbraak in Amerika met het inmiddels tot een cultklassieker uitgegroeide RoboCop. Hoewel je het werk van de Amsterdamse regisseur gerust mag bestempelen als een veredelde B-film, groeide de actieprent rondom de misdaadbestrijdende cyborg al snel uit tot een publieksfavoriet dankzij een heerlijke dosis expliciet geweld, memorabele oneliners en aanstekelijke satire op de Amerikaanse samenleving. Met een groter budget en een bredere doelgroep op het oog was het natuurlijk maar de vraag hoeveel hiervan in een remake overeind zou blijven. Kunnen de liefhebbers van het origineel inmiddels opgelucht ademhalen of blijft het toch bij een gekuiste Hollywoodbewerking?

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat men voor een frissere aanpak heeft gekozen door de Braziliaanse regisseur José Padilha (Tropa de Elite) aan te stellen. De straten van het Detroit van de nabije toekomst ogen in ieder geval knispervers in IMAX-formaat. De Amerikaanse regering staat op het punt te beslissen over de mogelijke afschaf van een wet die het inzetten van gevechtsrobots als misdaadbestrijders verbiedt. Wanneer agent Alex Murphy met een autobom wordt opgeblazen door enkele corrupte collega’s , ziet het bedrijf OmniCorp zijn kans schoon om een charmeoffensief te beginnen met de eerste halfmenselijke, halfmechanische gevechtsmachine.

videotrailers & clips

alle artikelen (63)

RoboCop Nieuwsberichten