Paul Verhoeven vertelt wat er fout ging met 'RoboCop' reboot

Het heeft allemaal te maken met humor.

Terwijl hij bezig was met de promotie van Elle, sprak regisseur Paul Verhoeven over de remake van Robocop van regisseur José Padilha. Daarbij lichtte Verhoeven de elementen uit die volgens hem verkeerd waren en vertelt hij over wat volgens hem het origineel zo leuk maakte.

"Om de een of andere reden dachten ze dat de lichtheid van bijvoorbeeld Total Recall en Robocop eerder vervelend was. Dus namen ze deze ietwat absurde verhalen en maakten ze er iets serieus van. Ik denk dat ze daarmee een fout maakten," aldus Verhoeven.

"Vooral in Robocop deden ze dat. Hij raakt gruwelijk gewond en verliest meerdere ledematen, wat gruwelijk en tragisch is. Dus dat deden we niet in Robocop. Zijn brein is weg en hij herinnert zich slechts sporadisch iets uit zijn verleden. Hij moest naar een computer kijken om uit te vogelen wie hij was. Ik denk dat ze de film hiermee veel zwaarder gemaakt hebben. Het wordt nog gekker of absurder, maar op de verkeerde manier. Allebei die films moeten iets van satire of komedie in zich hebben om goed in de smaak te vallen bij een publiek."



NieuwsFilm

meest populair