Events & Festivals

SDCC2016: Omschrijving beelden 'Valerian and the City of a Thousand Planets'

Luc Besson kreeg een staande ovatie in Hall H.

door Jim Pedd om 18:04 in Events & Festivals
Regisseur Luc Besson kreeg gisteravond een staande ovatie in Hall H, na de presentatie van enkele scènes uit zijn passieproject Valerian and The City of a Thousand Planets. Ook critici zijn ontzettend positief over de beelden van de film, die gemaakt wordt met een budget van 180 miljoen dollar.

De film laat zien hoe tijdreiziger Valerian (Dane DeHaan) samen met zijn partner Laureline (Cara Delevigne) onderzoek moet doen naar een galactisch keizerrijk. Dat brengt hen naar de bijzondere stad Alpha. 90% van de castleden in de film bestaat volgens Besson uit buitenaardse wezens, de rest uit mensen.

Twee derde van de film speelt zich verder af op de planeet Alpha en naar het schijnt ziet die er fantastisch uit. Beelden zouden een planeet laten zien met veel verschillende ecosystemen: gaslandschappen, vloeibaar land, menselijke gebieden en allemaal draaien ze als de onderdelen van een klok om elkaar heen.

Scènes die vertoond werden lieten zien hoe Laureline een groepje beveiligers in elkaar slaat, waarna ze een drietal bizarre buitenaardse wezens ziet. Ook is er een scène waarin Valerian een bijzonder achtergelegen deel van de stad betreedt, en daar Ethan Hawke’s excentrieke clubeigenaar ontmoet.

Mooi was schijnbaar ook een achtervolging door een woestijnplaneet. Met behulp van high-tech gadgets proberen Valerian en Laureline een groep achtervolgers van zich af te slaan. De scène wordt omschreven als Mad Max in de ruimte. Toch zou dit volgens sommigen niet de tofste scène zijn: dat is er een waarin Valerian aan Laureline de snelste weg ergens naartoe vraag. Daarop leidt ze hem recht door de muur, maar die leidt tot een ander ecosysteem, waarna ze door nog een muur gaan en nog een nieuw ecosysteem zien enzovoorts. Het zou een prachtige scène zijn, waarvoor Beson zijn staande ovatie kreeg.

Bekijk hier al ons Comic-Con nieuws

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Baron Von Marlon

Avatar

Klinkt netjes, maar heb in het algemeen een hekel aan film met tijdreizen. Afwachten maar...

supermutantvirus

Avatar

Ik had er nog niet van gehoord maar The 5th Element vind ik leuk.

12 Monkeys is een leuke tijdreis film. Lekker donker Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair