Events & Festivals

SDCC2016: Nieuwe Marvel-logo onthuld

De studio heeft een nieuw muziekje voor alle films.

door Jim Pedd om 14:49 in Events & Festivals
Filmstudio Marvel heeft niet alleen allerhande nieuwtjes naar buiten gebracht rond zijn aankomende films, ook is er een wat technischer nieuwtje onthuld. De studio vernieuwt zo nu en dan het logo en de muziek die voor zijn films te zien is, zo ook nu.

Onderaan dit bericht een video met daarin het nieuwe logo zoals dat voor films te zien zal zijn. De muziek is gecomponeerd door Michael Giacchino en zo te horen gespeeld door een groot orkest. Verder gaat het geheel vergezeld van een stel mooie beelden van verschillende personages en films van de studio.

Hieronder kan je de video bekijken en de muziek beluisteren. Wat vind jij van het nieuwe logo en de muziek?Bekijk hier al ons Comic-Con nieuws

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MisterMarvel

Avatar

Muziek vind ik persoonlijk minder. Vond de oude beter. Het logo is wel super. Leuk dat ze nu beelden gebruiken uit de films in plaats van de strips. Na 14 films heb je genoeg materiaal

Decepticon

Avatar

Heel mooi intro kwa beelden, maar wat een enigszins waardeloze muziek zeg! Het klinkt helemaal niet episch, eerder een vrolijk Disney deuntje. Of was dat ook de gedachte er achter?

De vorige klinkt toch veel beter, het opent meteen episch! Ook al was het bij The Winter Soldier al niet meer aanwezig:Ik denk dat we straks bij elke film toch wel weer andere muziek krijgen. Ik ben blij dat Alan Silvestri weer terugkomt voor The Avengers: Infinity War films. Ik wil graag wat herkenbaarheid kwa muziek bij de MCU, iig bij de Avengers films.

Muufley

Avatar

Decepticon "Heel mooi intro kwa beelden, maar wat een enigszins waardeloze muziek zeg! Het klinkt helemaal niet episch, eerder een vrolijk Disney deuntje"


Kijken we wel naar hetzelfde??? De muziek in stijl is haast volledig hetzelfde, vol symphonisch en episch met zware blazers en percussie gesteund door vele strijkers en duidelijk gespeeld door een groot orkest. Geen flauw idee wat waar jij eigenlijk over praat. Muziek is top. Speel iets af van Alan Menken als je wat vrolijke disney deuntje wil horen en kom dan eens zeggen of de nieuwe Marvel tune erop lijkt.

Ed Crane

Avatar

Muufley "(...) met zware blazers en percussie gesteund door vele strijkers en duidelijk gespeeld door een groot orkest."


Mja, dat zegt niet zoveel, daar kun je ook carnavalmuziek mee maken.

Decepticon

Avatar

Muufley "Kijken we wel naar hetzelfde??? De muziek in stijl is haast volledig hetzelfde, vol symphonisch en episch met zware blazers en percussie gesteund door vele strijkers en duidelijk gespeeld door een groot orkest. Geen flauw idee wat waar jij eigenlijk over praat. Muziek is top. Speel iets af van Alan Menken als je wat vrolijke disney deuntje wil horen en kom dan eens zeggen of de nieuwe Marvel tune erop lijkt."
Ik overdrijf natuurlijk een heel klein beetje, maar volgens mij luister jij niet goed.
Er is duidelijk een verschil in toon van muziek en wat die overbrengt. Imo zeer duidelijk niet 'haast volledig hetzelfde'. Ik vind er veel verschil in zitten. De opening komt direct al heel anders over.

xarkov

Avatar

Disney.

Muufley

Avatar

Ed Crane "Mja, dat zegt niet zoveel, daar kun je ook carnavalmuziek mee maken."


Nope, carnavalsmuziek maak je met een fanfare band, niet met een symphonisch orkest. Hoe is dit trouwens relevant voor deze discussie aangezien beide liedjes uit hetzelfde hout zijn gesneden?

Muufley

Avatar

Decepticon "Ik overdrijf natuurlijk een heel klein beetje, maar volgens mij luister jij niet goed.
Er is duidelijk een verschil in toon van muziek en wat die overbrengt. Imo zeer duidelijk niet 'haast volledig hetzelfde'. Ik vind er veel verschil in zitten. De opening komt direct al heel anders over."


"Een heel klein beetje".

Toon is een beetje anders, het is meer "uplifting" terwijl het andere meer als dreigend ervaren kan worden. Maar beiden zijn zowiezo "episch" zoals men dat zegt. Maar ik denk dat jij het meer over smaak hebt. Het staat je gewoon niet aan. Akkoord, maar dan moet je niet afkomen met overdreven gelul over disney toontjes. Zo'n comments kan ik echt niet serieus nemen en dan nog afkomen met dat ik niet goed zou luistern, haha.

Ed Crane

Avatar

Muufley "Nope, carnavalsmuziek maak je met een fanfare band, niet met een symphonisch orkest. Hoe is dit trouwens relevant voor deze discussie aangezien beide liedjes uit hetzelfde hout zijn gesneden?"


Moet best kunnen hoor, lekker carnavalsmuziek maken met een symphonisch orkest, heerlijke fusion. Maar ik wil er ook best van maken: met een symphonisch orkest kun je ook Boulez-achtige constructies en al die andere stromingen etc. chaotische en ontregelende of seriële modern klassieke muziek maken, dus zegt niet zoveel.

Waar het om gaat is dat het hier tamelijk subjectief is of je het min of meer hetzelfde vindt of niet en je een beetje zit door te drukken dat het hetzelfde is. Je noemt eerder technische of formele aspecten, Decepticon de sfeer of emotie oid die het oproept. Hij heeft het over vrolijk Disney-deuntje en zij gebruiken dan ook een symphonisch orkest. Mijn punt was puur dat gebruikte instrumentatie niet zo veel hoeft te zeggen.

Decepticon

Avatar

Ed Crane "Waar het om gaat is dat het hier tamelijk subjectief is of je het min of meer hetzelfde vindt of niet en je een beetje zit door te drukken dat het hetzelfde is. Je noemt eerder technische of formele aspecten, Decepticon de sfeer of emotie oid die het oproept. Hij heeft het over vrolijk Disney-deuntje en zij gebruiken dan ook een symphonisch orkest."
Mijn punt precies.

aspers

Avatar

Muziek vind ik prima! Ik mis nu wel een beetje de comicbook sfeer. Beetje veel filmbeelden.

kaedir

Avatar

De filmbeelden erbij doet me denken aan een fanmade filmpje

Morphine

Avatar

Oude = beter.

Brein8998

Avatar

Oude was beter. Maar heb deze nu een paar keer bekeken en ik vind het wel wat hebben

NieuwsFilm

meest populair